JINC Wizzie

Wat leuk dat de leerlingen van jouw school binnenkort met JINC Wizzie aan de slag gaan! Op deze pagina’s vind je alle informatie die je nodig hebt om van het project een succes te maken.

Van groep 5 tot groep 8 volgen kinderen alle basisschoolprojecten die JINC gewoonlijk aanbiedt én ontwikkelen ze zichzelf op het gebied van voeding, financiën, cultuur en plannen. Bij elkaar vormt dit de leerling tot een “whizzkid” in de stad!

Met JINC Wizzie krijgen leerlingen hulp met hun algemene ontwikkeling en worden ze wereldburgers die hun weg weten te vinden op de arbeidsmarkt en de wereld daaromheen.

Verschillende van onze partners maken JINC Wizzie mogelijk:

  • Een groot deel van deze gastlessen over de financiële wereld wordt verzorgd door vrijwilligers van Rabobank Amsterdam en Deloitte.
  • Werknemers van Wessanen en Resto Van Harte leren de kinderen daarnaast alles over goede voeding.
  • En culturele instellingen als Jeugdtheater De Krakeling, het Conservatorium, de Nationale Opera en Ballet, het Stedelijk Museum, H’ART, Move Amsterdam, het Van Gogh Museum, ITA, het Concertgebouw, EYE, en het Nederlands Philharmonisch Orkest verwelkomen de jonge Amsterdammers aan het culturele leven.

Leerkracht of coördinator

Ben je coördinator van dit traject op jouw school? Bekijk dan de pagina met praktische informatie. Hier vind je een overzicht van de planning van de projecten binnen Wizzie en welke taken daar voor jou bij horen. Zo weet je zeker dat je alles op tijd geregeld hebt.

Ben je leerkracht? Kijk dan op de pagina’s van de projecten die binnen Wizzie vallen voor meer informatie over wat er nodig is voor je uitje of gastles. Voor meer informatie over de planning van de projecten verspreid over het hele jaar kan je terecht bij de JINC-coördinator op jouw school, of bij JINC.

Projecten

Binnen de leerlijn van JINC Wizzie vallen de reguliere JINC-projecten:

Daarnaast biedt JINC Wizzie exclusieve projecten aan voor scholen die aan de leerlijn deelnemen:

  • Financiële Educatie
  • Plannen Doe Je Zo!
  • Cultuureducatie
  • Voedingseducatie

Bij de projecten Financiële Educatie en Plannen Doe Je Zo! geven gasttrainers de lessen.

Bekijk ook de andere pagina’s over dit project