Onderzoek naar effectiviteit

Omdat we actueel inzicht willen in de impact van de projecten zoals die nu zijn, lieten we de afgelopen twee jaar een groot onderzoek uitvoeren door SEOR, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat gelieerd is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het impactonderzoek werd mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.

 

Uit het op 8 november 2022 gepresenteerde impactonderzoek ‘De jeugd heeft toekomst’ blijkt dat de stijgende kansenongelijkheid in Nederland kan worden aangepakt door scholen, bedrijven en aanvullend onderwijs te laten samenwerken.

Het onderzoeksrapport, ‘De jeugd heeft toekomst’, valideert de meerwaarde van JINC’s interventies zoals Bliksemstages, Sollicitatietraining en Carrière Coach.

Fabian Dekker, arbeidssocioloog en hoofdonderzoeker SEOR: “We zien dat deze projecten bijdragen aan de persoonlijke veerkracht van jongeren. Hun leefwereld wordt vergroot, hun zelfvertrouwen en zelfbeeld verbeteren en persoonlijke vaardigheden worden versterkt. Eerder onderzoek heeft laten zien dat veerkracht belangrijk is voor succes op de arbeidsmarkt.”

Download

Eerder onderzoek

JINC doet regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van haar werk. In het vorige decennium hebben de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam en adviesbureau Berenschot onderstaande onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd. Op basis daarvan voerden we verschillende wijzigingen door in onze projecten.

Je kunt de (verouderde) onderzoeksrapporten hieronder inzien:

Downloads