Voor vrijwilligers

Laat kinderen groeien – en groei zelf mee!

De kennis en ervaring waar veel professionals over beschikken, zijn een potentiële goudmijn voor jongeren – vooral voor degenen die opgroeien in wijken met veel sociaaleconomische achterstand. Probleem: die twee werelden raken elkaar normaal gesproken niet.

JINC fungeert als brug. Met andere woorden: we zorgen ervoor dat mensen met veel professionele kennis en ervaring worden gekoppeld aan jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik nam school nooit serieus. Maar nu ben ik gemotiveerd om toch over te stappen naar de havo. Dan kan ik daarna verder studeren.

(Faith (15) na haar deelname aan JINC Baas van Morgen)

Projecten

We doen dat op verschillende manieren. Professionals kunnen leerlingen bijvoorbeeld wegwijs maken op de arbeidsmarkt tijdens een Bliksemstage of hen gedurende een Sollicitatietraining leren hoe ze hun kans vergroten op een goede stageplek of bijbaan. En voor mensen die affiniteit hebben met mentorgesprekken, is Carrière Coach geschikt. Een overzicht van alle projecten is hier te vinden. JINC zorgt er uiteraard voor dat elke nieuwe trainer, coach of begeleider goed op zijn taak wordt voorbereid.

Iedereen groeit met JINC!

De ervaring heeft ons geleerd dat niet alleen leerlingen iets hebben aan de programma’s van JINC. Professionals die aan een project meewerkten, melden vaak dat ze de ervaring erg leuk vonden, en dat ze iets hebben geleerd. Over de samenleving, over jongeren, maar ook over zichzelf. Want wie als trainer of coach aan de slag gaat, stuit vaak op allerlei verborgen kwaliteiten. Win win, noemen we dat!

JINC is actief in Brabant, Flevoland, Haaglanden-Leiden, Limburg, Noord Nederland, Noord-Holland, Oost Nederland, de Rijnmond en Utrecht.

Meedoen als vrijwilliger?

Vul dan nu je gegevens in…

Naam
JINC heeft 9 vestigingen. In de buurt van welke JINC vestiging wil je met ons in contact komen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.