JINC fungeert als brug. Met andere woorden: we zorgen ervoor dat mensen met veel professionele kennis en ervaring worden gekoppeld aan jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Na elke sollicitatietraining rijd ik met nieuwe energie naar huis. Ik kan alleen maar hopen dat de jongeren evenveel van mij leren als ik van hen!

Charles Amkreutz, hr-directeur van PONTweet dit

Projecten

We doen dat op verschillende manieren. Professionals kunnen leerlingen bijvoorbeeld wegwijs maken op de arbeidsmarkt tijdens een Bliksemstage of hen gedurende een Sollicitatietraining leren hoe ze hun kans vergroten op een goede stageplek of bijbaan. En voor mensen die affiniteit hebben met mentorgesprekken, is Carrière Coach geschikt. Een overzicht van alle projecten is hier te vinden. JINC zorgt er uiteraard voor dat elke nieuwe trainer, coach of begeleider goed op zijn taak wordt voorbereid.

Iedereen groeit met JINC!

De ervaring heeft ons geleerd dat niet alleen leerlingen iets hebben aan de programma’s van JINC. Professionals die aan een project meewerkten, melden vaak dat ze de ervaring erg leuk vonden, en dat ze iets hebben geleerd. Over de samenleving, over jongeren, maar ook over zichzelf. Want wie als trainer of coach aan de slag gaat, stuit vaak op allerlei verborgen kwaliteiten. Win win, noemen we dat!

Meedoen als vrijwilliger?

Vul dan nu je gegevens in.

Ben je al actief voor JINC? Log dan in en check het lesmateriaal en (her)lees alle tips.