Verken de mogelijkheden van verbinding, groei en wetenschappelijk bewezen impact door een partnerschap aan te gaan en met een donatie of bij te dragen aan projecten door de (maatschappelijke) inzet van medewerkers aan je SROI-verplichting invulling te geven. De bestede uren kunnen tot een bepaald bedrag dat per gemeente verschilt, worden opgevoerd. Deze uren worden rechtstreeks afgetrokken van het openstaande SROI-budget.

Waar hebben we het ook alweer precies over?

Social Return on Investment (SROI) afspraken brengen maatschappelijke impact van bedrijfsinvesteringen op gang en in kaart. Het zijn contractuele afspraken met gemeenten, (semi-)overheden, maar ook private opdrachtgevers eisen soms zo’n verplichting. SROI-afspraken bieden een gestructureerde manier om te laten meten hoe bedrijfsinvesteringen bijdragen aan sociale doelen, waardoor bedrijven niet alleen economische waarde creëren, maar ook sociale waarde toevoegen en deze inzichtelijk maken. Denk ook aan voordelen als teambuilding, verbeterde medewerkersbetrokkenheid en het aantrekkelijker maken van het bedrijf voor talent.

Door samen te werken met maatschappelijke organisaties zoals JINC oefenen bedrijven een positieve invloed uit op de gemeenschap. JINC-projecten verkleinen de afstand tot de arbeidsmarkt en creëren gelijke kansen voor jongeren.

JINC maakt SROI gemakkelijk en meetbaar voor bedrijven in heel Nederland

Bereik sociale impact met professionele samenwerking
In een wereld waarin zakelijk succes hand in hand gaat met sociale verantwoordelijkheid is het creëren van maatschappelijke impact niet alleen een verplichting maar juist een waardevolle investering. Ontdek hoe JINC en SROI samenkomen en een positieve verandering teweegbrengen in de levens van jongeren en de bredere gemeenschap.

JINC en SROI in de praktijk: concrete stappen naar sociale verandering

JINC maakt SROI-verplichtingen tastbaar en waardevol in de praktijk
JINC biedt bedrijven de kans om de SROI-commitment concreet en gemakkelijk in de praktijk te brengen door deel te nemen aan ons programma. Met onze projecten helpen wij immers al twintig jaar jongeren op weg naar werk en daarvoor organiseren wij maatschappelijke activiteiten. Onze projecten vallen onder de MVO-activiteiten gericht op arbeidsparticipatie. Bedrijven kunnen daadwerkelijk jongeren de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

JINC's maatschappelijke waarde: investeren in jongeren, investeren in de toekomst

Ontdek hoe JINC bedrijven helpt
Door deel te nemen aan bijvoorbeeld Carrière Coach, Bliksemstages en Sollicitatietrainingen kunnen bedrijven bijdragen aan de bredere ontwikkeling van de samenleving. Daarnaast investeren ze zo wellicht in hun eigen toekomstige werknemers.

Uit onafhankelijk wetenschappelijk impactonderzoek blijkt dat JINC maatschappelijk waardevol is; de persoonlijke veerkracht van jongeren door de deelname aan JINC-projecten neemt toe en JINC-projecten hebben een positieve impact hebben op hun studie- en loopbaankeuzegedrag.

Bovendien kunnen medewerkers nieuwe vaardigheden ontwikkelen, andere skills inzetten en voelen zich vaak aangetrokken tot dergelijke betrokken werkgevers met een positieve bedrijfscultuur.

Laten we samen de mogelijkheden bekijken

Bouw aan een duurzame toekomst met JINC: voldoe niet alleen aan SROI-verplichtingen, maar maak ook impact op de levens van jongeren en de gemeenschap als geheel. Of de partnerbijdrage aan JINC en de projecten opgevoerd mogen worden, hangt af van de gemeente.

Wil je samen met ons kijken naar de mogelijkheden?

Vul dan het onderstaande formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.