Hoe kun je JINC inzetten voor Social Return?

Case GVB

Steeds vaker wordt er gezocht naar oplossingen waarin wordt aangesloten op de sociale ambities en betrokkenheid van bedrijven. Soms omdat het moet vanuit aanbestedingen en vaak gelukkig ook omdat het leuk en goed is. Deze zogeheten social-return afspraken spelen ook bij partners van JINC. Een van hen is het GVB. Lees hoe zij hier invulling aan geven.

14 mei 2024

Lianne Bourgonje werkt sinds 2018 bij het GVB, eerst als zzp’er en momenteel in dienst als medewerker veiligheid.

Het GVB werkt aan het project Verlenging IJ tram, in nauwe samenwerking met opdrachtgever Ingenieursbureau Amsterdam. Hierbij is één van de opdrachten om bewoners mee te laten draaien. Het GVB moet binnen deze aanbesteding 3 procent van de opdrachtwaarde laten terugvloeien aan social return. Het GVB heeft onder andere een hockey bus voor kinderen uit stadswijk geregeld en werkt met Boeren voor buren voor mensen met klein budget. Ook werkt de organisatie met Pantar (sociale werkvoorziening) voor onderhoud en met De Pits keuken voor catering. En dus met JINC.

JINC en het GVB

JINC bestaat dit jaar 20 jaar en het GVB is volgend jaar 20 jaar partner van JINC en doet mee aan de JINC-projecten Bliksemstage, Taaltrip, Sollicitatietraining en Carrière Coach. Het GVB probeert de hele afspiegeling van de maatschappij te interesseren voor een carrière bij het bedrijf. Het interessante aan een groot multidisciplinair bedrijf als GVB is dat eigenlijk alle vakgebieden vertegenwoordigd zijn, denk aan ICT, techniek, logistiek, administratief etc etc. Voor elk wat wils.

Het GVB werkte al langer samen met JINC dus de keuze om JINC-projecten in te zetten voor Social Return was snel gemaakt.

Amsterdams Jongeren Aandeel (AJA)

JINC is een landelijke organisatie met vestigingen door het hele land dus dit biedt de mogelijkheid om iets bij te dragen in de buurt van de opdrachtgever en daarmee lokale verbindingen te versterken. In Amsterdam wordt gewerkt met Amsterdams Jongeren Aandeel (AJA). De SROI-verplichting kan worden ingevuld met een donatie aan JINC. Samen met JINC stel je vooraf een pakket aan projecten vast (keuze uit Sollicitatietraining, Bliksemstage en Carrière Coach), die met deze donatie door JINC zullen worden uitgevoerd. Deze vorm van SR-invulling kan aanvullend zijn op een regulier partnerschap, maar kan ook als eenmalige donatie worden gedaan.

Iedereen groeit met JINC

Lianne ziet het vooral als een kans om jongeren enthousiast te maken voor een bedrijf als het GVB en voor een vak. Meedoen met projecten van JINC is van toegevoegde waarde! We hebben allemaal een verplichting naar jonge mensen om ze te helpen in de toekomst.

Lianne: “Je zet jezelf als werkgever in de picture en tevens leren leerlingen de achtergrond van het bedrijf kennen. Met de Bliksemstages bijvoorbeeld. Twee leerlingen die architect willen worden en hierdoor realiseerden dat GVB dan ook een plek kan zijn. Net als ICT’er voor de programmering van de trams. Of iemand die schipper wil worden; en zag dat dat ook bij de GVB-veren zou kunnen.

Andersom leer je ook van de jongeren. Hoe staan ze in het leven? Wat willen zij?”

Tips van het GVB voor Social Return

  • Met Social Return zorg je niet alleen voor positieve impact op de samenleving, maar ook voor een goede reputatie van het bedrijf
  • Werk samen met sociale initiatieven
  • Kies voor een professionele partner
  • Pak de kans ook diversiteit en inclusie te bevorderen
  • Kans om jongeren enthousiast te maken voor het bedrijf maar ook voor de hele sector
    Wees flexibel en toon doorzettingsvermogen

Dennis Pleune is Portfoliomanager Rail Infra bij het GVB. Hij heeft zelf als trainer aan een Sollicitatietraining van JINC meegedaan bij het ROC in Amsterdam Noord: “Heel leuk en goed!”

Hij geeft aan dat dit voor alle jongeren interessant is. “Het is me opgevallen dat sommige jongeren al precies weten waar ze het over hebben, terwijl anderen nog zoekende zijn. Het is belangrijk om je boodschap in gesprekken duidelijk over te brengen, want dit kan echt het verschil maken. Als je niet goed kunt vertellen waarom je geschikt bent voor de baan, loop je het risico om zwakker over te komen. En dat is zonde, want het doel is juist om deze jongeren meer kansen te laten grijpen op de arbeidsmarkt. Ik geloof dat deze (JINC-) trainingen een grote rol spelen in het vermogen van jongeren om kansen te zien en daarvoor durven te gaan.”

Dennis werkt bij Railinfrabedrijf, het RIB, die doen niet het beheer maar wel de rails. De fabriek ligt momenteel vol met rails en bogen in verband met het verlengen van de IJ tram. GVB gaat dit doen en daar hoort een SR-verplichting bij. Meestal liggen die verplichting bij derden (aannemers). Nu is het GVB zelf de aannemer dus nieuw fenomeen om met de SR-afspraken te werken. Wat komt erbij kijken? Wat mag en wat niet? Soms lukt het en soms ook niet. Zo kwamen ze uit bij JINC. Bestedingen aan JINC mogen ingezet worden onder de noemer Social return. JINC is partner van “bureau Social Return” geworden. De verwachting is dat het GVB met de AJA in twee jaar 2.595 leerlingen bereikt!

Wat is Social Return?

In Dennis zijn woorden: “Het belangrijkste doel is om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen van partijen die het wat moeilijker hebben. Het begeleiden van deze mensen is een vak apart. Daarom gaat de voorkeur dus uit naar projecten met JINC, die alles uit handen neemt. Zo zorgen we voor jonge mensen met sociaaleconomische achtergrond aan een goeie start op de arbeidsmarkt en een plek in de samenleving.”

De kracht van doorzettingsvermogen: blijven proberen!

Ook de sociale werkvoorziening heeft last van personeelstekort dus lukt het niet altijd. Dennis vervolgt: “We willen wel maar mijn ervaring is dat het vaak ook niet lukt. En ik ben niet de enige. Je moet er ook vanuit gaan dat niet alles lukt.” Het is nog een enorme uitdaging. Wat mag je opvoeren? Misschien kun je ook een beetje buiten de lijntjes kleuren?

Bij het werken met participanten dan heb je professionele begeleiding nodig. “Ook is het belangrijk er een goed gevoel bij te hebben. In de zin van doelmatige besteding. Het gaat me niet alleen om de verplichtingen uit het raamcontract. Je wilt ook echt dat het wat oplevert. Ook daarom zeggen wij, investeer in organisaties die dit tot hun vakgebied maken, zoals JINC.”

Inzichten van binnenuit: verhalen van GVB’ers die deelnamen aan JINC-projecten

Foto Mireille Muller en haar GVB collega geven een Sollicitatietraining

Mireille Muller, Corporate Communicatie, Woordvoering / PR bij GVB vertelt dat ze in 2022 samen met een collega een sollicitatietraining aan het Orion college Drostenburg gaf: “Je ziet de onzekerheid nog door hun lijf gieren. Met als gevolg dat ze soms dichtslaan. Humor helpt om het ijs te breken. En dat leidde tot mooie momenten en gesprekken over non-verbale communicatie, het belang van oogcontact en de kracht van vragen. Ik vond het een geweldige ervaring en stiekem heb ik er net zoveel van geleerd.”

Kees Voigt, adviseur veiligheid GVB deelt zijn ervaring. “Als vrijwilliger bij JINC werk je met kinderen aan hun toekomst. Hoe die eruitziet is aan het begin vaak nog onbekend. Dat is dan de zoektocht die de kinderen moeten doen en daar mag jij dan bij helpen.” Vorig jaar was hij carrière coach en dat is een eenjarig traject. “Het was de eerste keer dat ik voor JINC aan de slag ging en best spannend. Gelukkig ontstond er al snel een soort van band en zijn de doelen van dat project voor al “mijn” kinderen gehaald.”

Over de Bliksemstage bij GVB Garage West zegt hij: “Al vele jaren werken wij met plezier samen met JINC. Tijdens de Bliksemstages krijgen leerlingen een interactieve rondleiding langs de afdeling Service en Veiligheid en het Garagebedrijf bus. Op heb station leren zij alles over veiligheid op het metrostation en in het openbaar vervoer. Het is altijd weer een goed gevoel als de leerlingen vol enthousiasme aan het eind van de ochtend afscheid nemen, en kijken onze Bliksemstage begeleiders weer uit naar de volgende Bliksemstage!”

Meer weten?

Zoekt jouw bedrijf naar invulling van de SROI-verplichting en wil je daarover met JINC verder praten, neem dan contact op met ons via het contactformulier op JINC en SROI.