JINC Limburg

Ieder kind verdient een eerlijke kans

Een adres zou niets mogen zeggen over iemands toekomstperspectief. In Zuid-Limburg, dat rijke én een aantal arme postcodegebieden telt, is dat echter wel zo. JINC strijdt tegen de kansenongelijkheid die deze tweedeling met zich meebrengt.

 

JINC Limburg is actief in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen.

Oneerlijk maar waar: wie geboren wordt in, noem eens wat, Meezenbroek in Heerlen heeft minder kans om het ver te schoppen dan iemand uit de Villawijk in Maastricht. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met armoede. Want hoe moet je nu ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, als je zelden je buurt uitkomt en niet weet wat voor mogelijkheden er op de arbeidsmarkt bestaan? Of als je weinig rolmodellen in je omgeving hebt?

 

Medtronic neemt op allerlei manieren maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zetten talent en tijd in om een waardevolle bijdrage aan de samenleving te leveren. Het ondersteunen van JINC sluit daar naadloos bij aan. (Frank Schaapveld, Vice-President Customer Care & Supply Chain EMEA Medtronic)

 

Projecten

JINC Zuid-Limburg zet alles op alles om kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door ze op Bliksemstage te sturen bij zoveel mogelijk bedrijven, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen en sectoren. En door ze te trainen op het gebied van solliciteren of ze te verbinden aan een Carrière Coach.

Doe mee

JINC zou niet jaarlijks duizenden jongeren in Zuid-Limburg kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met die aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel problemen, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

5521 LEERLINGEN - uit Limburg deden in 2023 mee aan een JINC-project
66 PARTNERS - maakten het werk van JINC Limburg in 2023 mogelijk
308 VRIJWILLIGERS - zetten zich in voor JINC Limburg in 2023

Partners van JINC Limburg

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Limburg lokale partners.

Bekijk onze lokale partners van JINC Limburg

 

Contact met JINC Limburg

Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:

Kloosterweg 1 (Carbon6 – K207)
6412 CN Heerlen
T 045 799 1130
E zuid-limburg@jinc.nl

Onze aanspreekpunten

Neem gerust contact op met onze vestigingsmanager bij JINC Limburg: