Het zou niet zo mogen zijn, maar toch: wie geboren wordt in Zuidoost of Nieuw-West, heeft veel minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Oud-Zuid. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan rolmodellen. Nog zoiets: veel jonge Amsterdammers kiezen voor een opleiding waar weinig werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT en toerisme links liggen.

“We hebben jonge Amsterdammers nodig voor het werk in de haven. JINC heeft een effectieve methode om in een vroeg stadium met hen in contact te komen.”

Koen Overtoom, directeur Haven AmsterdamTweet this

Projecten

JINC Amsterdam zet alles op alles om deze problemen de wereld uit te helpen. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. Te trainen op het gebied van solliciteren, digitale vaardigheden, plannen en ondernemen. Of een combinatie aan te bieden van mentorgesprekken en stages.

Doe mee

JINC zou niet jaarlijks duizenden Amsterdamse leerlingen kunnen bereiken zonder samenwerking met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Door onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’, tussen ‘binnen de ring’ en daarbuiten. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

11.514
leerlingen uit Amsterdam deden in 2022 mee aan een JINC-project
191
partners maken het werk van JINC Amsterdam mogelijk
958
professionals uit Amsterdam zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Amsterdam

mvo1 JINC

Partners in Amsterdam

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

JINC Amsterdam

Contact met JINC Amsterdam

JINC Amsterdam Postjesweg 1 (gebouw Het Sieraad, 3.20) 1057 DT Amsterdam T 020 506 37 80…