Inhoud van de gesprekken

Mijn JINC – vrijwilliger – Weten Wat Je Wil

Een goede voorbereiding is het halve werk! Op deze pagina lees je alles over de inhoud van de bijeenkomsten en de organisatie ervan! Lees dit dus goed door!

 

In het kort

Weten Wat Je Wil bestaat per jaar uit drie bijeenkomsten en start het eerste jaar met een uitgebreide training. Daarnaast gaan de leerlingen ieder jaar minimaal 1 keer op Bliksemstage en krijgen zij in het kader van dit traject ook mentorlessen.

Training voor de coach

Tijdens de training vertellen we je wat het coachen inhoudt, ontdek je meer over de school en de leerlingen en ga je gelijk oefenen met een aantal casussen. Na de training ben je er helemaal klaar voor!

De training duurt 1 dagdeel en vindt plaats op de school waar je als coach aan de slag gaat. Tijdens deze ochtend word je meegenomen in de wereld van het coachen van jongeren en de wereld rondom de middelbare school en de keuzemogelijkheden. Ook bespreken we wat iemand een goede coach maakt. Erg belangrijk, want jij gaat de leerlingen verder helpen bij het maken van hun vervolgstap.

Tussendoor gaan we aan de slag met casussen en gaan jullie met elkaar oefenen. Na deze training ben je klaar voor je leerlingen.

Hoe verloopt een coachgesprek in de praktijk?

Doel
Het maken van de verbinding tussen leerling en coach (1-op-1 gesprek). Focus op lesmateriaal, opdrachtvoorbereiding en evaluatie.

Voorbereiding
Doornemen van het tijdschema, o.a.: terugblikken met leerling in de afsluiting van het coachgesprek, bespreken van eventuele open punten etc.

Tijdens coachgesprek
Mogelijkheid tot gebruik template voor het maken van notities tijdens het coachgesprek.

Na coachgesprek
Opsturen/ uploaden van notities van gesprek. Eventueel evalueren met JINC.

 

Download

 

Bekijk de volgende pagina’s: