Carrière Coach

Een duwtje in de goede richting

Wat fijn dat jouw school meedoet aan Carrière Coach! Hierdoor zullen de leerlingen straks hun keuzes voor een vervolgopleiding beter kunnen afwegen.

Tijdens de looptijd van Carrière Coach voeren leerlingen uit de derde of vierde klas van het vmbo vier gesprekken met een professional uit het bedrijfsleven.

Doel is om de leerlingen bewust te maken van hun kwaliteiten, hun netwerk en ze wegwijs te maken in het woud van mogelijkheden, zodat ze beter in staat zijn een keuze te maken voor een passende vervolgopleiding. Hiermee hopen we schooluitval en studievertraging te voorkomen.

Coördinatie en lessen

Ben jij de coördinator van het project vanuit school? Bekijk dan op de pagina met praktische informatie welke acties je wanneer moet uitvoeren, zodat je zeker weet dat alles op tijd is geregeld.

Ben je docent? Klik onder deze tekst dan op de bovenste link om het werkboek Carrière Coach te downloaden; dit heb je nodig tijdens de les. De link daaronder leidt naar de powerpointpresentatie die je tijdens de eerste twee lessen kunt gebruiken. Lees hier verder over les 1.
 

Downloads

 
Klik hier om Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden. Let op! Voordat je een opdracht bewerkt: gebruik ‘Opslaan als’ en download het bestand op je eigen computer. Werk in dat bestand aan de opdracht en sla het op. Anders gaan wijzigingen verloren.