Er staan een hoop interessante vraagstukken op het programma. Zo buigen de deelnemende leerlingen zich over actuele thema’s als inclusie, milieu en maatschappij. Daarnaast vindt de tweede editie van JINC Baas van Morgen in België dit jaar op grotere schaal plaats. Niet alleen in Antwerpen, maar ook in Mechelen krijgen leerlingen voor één dag de touwtjes in handen.

‘In onze steden verlaat gemiddeld 1 op de 5 jongeren de schoolbanken zonder diploma. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat velen niet weten welke opleidingen er bestaan en welke mogelijk aansluiten bij hun talenten,’ vertelt Koen van Roey, oprichter en directeur van JINC België. ‘Met ‘JINC Baas van Morgen’ willen we hen inspireren door ze een bedrijf of een instelling van binnenuit te laten kennen. Met deelnemende bedrijven uit de zorgsector tot aan de zware industrie belooft het een erg boeiende dag te worden voor al dat aanstormend talent. Ik kijk er alvast erg naar uit!’

Terwijl er vorig jaar nog 11 bedrijven meededen, openen dit jaar 23 bedrijven hun deuren voor scholieren. Zo hebben Coca-Cola Europacific, Albert Heijn Peeters Govers, Port of Antwerp-Bruges én het Antwerps Sportpaleis NV toegezegd om mee te doen. Ook het aantal leerlingen dat deelneemt is toegenomen. Terwijl er vorig jaar nog 20 leerlingen het stokje overnamen van een directeur, zijn er dat dit jaar 33. We kijken nu al uit naar JINC Baas van Morgen, in zowel Nederland als België!

Wil je meer weten over JINC België én de Vlaamse editie van JINC Baas Morgen? Kijk dan hier 

Alle informatie over de Nederlandse editie van JINC Baas van Morgen vind je hier