Vergroot de kans dat jongeren uit zo’n wijk een goede baan vinden, en je slaat twee vliegen in één klap, dacht Daniël Roos. In de eerste plaats helpt het de jongeren zelf; werk zorgt voor financiële onafhankelijkheid, een gevoel van eigenwaarde en vaak ook voor plezier. De buurt als geheel knapt er echter ook van op. Er is immers geen beter wapen tegen achterstand dan lage werkloosheid.

Met die gedachte richtte Daniël in 2003 Campus Nieuw-West op. Het tij zat mee; de gemeente was juist begonnen aan een grote stedelijke vernieuwingsoperatie en steunde het initiatief. Het doel van de nieuwe vereniging: een proeftuin creëren voor leren en ondernemen, zodat jongeren spelenderwijs kennis kunnen maken maken met economie en werk.

Zeventien jaar en één naamswijziging later is JINC actief in vijftien regio’s en worden we ondersteund door meer dan 500 zakelijke partners. Met Bliksemstages, ons coachingsprogramma en trainingen op het gebied van plannen, sociale vaardigheden en solliciteren bereiken we ruim 65.000 kinderen per jaar.