Voor Scholen

JINC organiseert projecten voor leerlingen van het basisonderwijs en het vmbo om ze op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Hiervoor heeft JINC een speciaal programma ontwikkeld, de JINC-leerlijn, bestaande uit zeven achtereenvolgende projecten voor leerlingen van 8 tot 16 jaar. De projecten helpen leerlingen bij taalontwikkeling, beroepsoriëntatie en het verwerven van sociale en communicatieve vaardigheden. De projecten worden aangeboden tijdens schooltijd en zijn onderdeel van het onderwijsprogramma van scholen.

 

De projecten uit de JINC leerlijn onderscheiden zich door kwaliteit, onder andere in de pedagogische en didactische inhoud en professioneel georganiseerde werkprocessen. JINC heeft voor elk project speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Daarnaast nemen we u de volledige organisatie uit handen; van het inplannen van vrijwilligers uit het bedrijfsleven tot uitgebreide briefings en begeleiding voor docenten op locatie. Door haar enorme bedrijvennetwerk kan JINC ervoor zorgen dat de achtergrond van de professionals zoveel mogelijk aansluit bij de sector die de leerlingen eventueel hebben gekozen. Hiermee vormt JINC voor scholen een welkome schakel naar de beroepspraktijk.

 

Deelname aan JINC is een mooie manier om het bedrijfsleven uw school binnen te halen. De ervaring is dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise en ervaring van professionals uit het bedrijfsleven jongeren inspireert en motiveert. Niet alleen leuk en leerzaam voor uw leerlingen, maar ook aantrekkelijk voor potentiële leerlingen en hun ouders. Bovendien is het belangrijk dat jongeren en het bedrijfsleven vroegtijdig kennismaken; goed voor het beeld dat het bedrijfsleven heeft van vmbo’ers en vice versa.

 

Basisonderwijs

Voor het basisonderwijs heeft JINC twee projecten ontwikkeld, namelijk Bliksemstage, een bedrijfsbezoek waarbij jongeren kennismaken met beroepen en ervaren wat het werk inhoudt, en TaalTrip, een project dat de woordenschat van leerlingen vergroot door hen woorden te laten zien op locatie. Deelname is in de meeste gevallen gratis.

 

Voortgezet onderwijs

JINC heeft voor het voortgezet onderwijs zes projecten ontwikkeld: Bliksemstages, Weten wat je wil, Sollicitatietraining, Ondernemen doe je zo!, WerkWijs en Carrière Coach. Afhankelijk van de stad worden alle projecten aangeboden of een selectie. Scholen betalen een bijdrage in de kostprijs per leerling. Door partner te worden (lidmaatschap vereniging JINC) krijgen scholen een fikse korting op de kostprijs. Daarnaast krijgen zij het eerste recht op (gratis) pilots van nieuwe projecten.