JINC Amsterdam

JINC Amsterdam helpt jongeren die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

In een programma van acht projecten, de 'JINC-leerlijn', maken jongeren kennis met bedrijven en beroepen en leren ze sociale en communicatieve vaardigheden die ze nodig hebben als ze gaan werken. Met behulp van een programma, bestaande uit zeven projecten, maken deze jongeren kennis met voor hun nog onbekende bedrijven en beroepen. Daarnaast leren ze ook de sociale en communicatieve vaardigheden die op de werkvloer vereist zijn. Met de projecten bereikt JINC jaarlijks ruim 16.500 Amsterdamse basisschool- en vmbo-leerlingen.

JINC Amsterdam wordt grotendeels gefinancierd door bedrijven en scholen die zich aan JINC verbonden hebben als partner. Zo'n 120 partners leveren financiële steun en doen mee aan de projecten. Ze openen hun deuren voor leerlingen of stellen hun medewerkers beschikbaar als trainer of coach. Daarnaast ontvangt JINC een financiële bijdrage van de gemeente om de start van nieuwe projecten mogelijk te maken. Zo is JINC gestart met het ontwikkelen en testen van twee nieuwe projecten, namelijk Plannen doe je zo! en Ouderbetrokkenheid. Het eerstgenoemde project helpt brugklassers bij het plannen van hun huiswerk. Het project Ouderbetrokkenheid is een verdieping van het project Bliksemstage en poogt ouders te betrekken bij de loopbaanoriëntatie van hun kind.

Gezocht!

17 aug 2016

Voor het project Ondernemen doe je zo! is JINC Amsterdam hard op zoek naar coaches die jongeren mee willen nemen in de theorie en praktijk rondom ondernemen. Heb je feeling met de doelgroep? En...

Laatste Nieuws

27 jun 2017

Een groepje jongens en meisjes staat in de rij voor het studiecentrum van Scholengemeenschap Reigersbos in Amsterdam zuidoost. De derdejaars vmbo-leerlingen kunnen zich nog nét aanmelden voor de ‘...