Sinds begin dit jaar werken JINC, Move, Petje af, Social Kids, Ontdekstation013, SG Rooi Pannen en Onderwijsgroep Tilburg samen in de alliantie Wereld van Werken. Zij richten zich met hun programma’s onder meer op het vergroten van kansengelijkheid van kinderen en jongeren voor hun start op de arbeidsmarkt.

De partners van Wereld van Werken versterken elkaar om meer kinderen een gelijke kans op de arbeidsmarkt te bieden. Zij werken aan eenduidige informatie naar scholen, ouders en welzijnsorganisaties om zo onze zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast gaan ze het gesprek met de gemeente en bedrijfsleven over de problematiek en het geven van advies om kansengelijkheid voor elk kind te vergroten.

Samen werken aan kansengelijkheid
Om kansengelijkheid te vergroten is het belangrijk dat Onderwijs, Overheid en Ondernemers samenwerken. Voor de ontwikkeling van kinderen gaan theorie en praktijk immers hand in hand. Tijdens het event van 7 november brengen ze de drie O’s met elkaar in contact om ervaringen te delen en inspiratie op te doen over hoe ieder van ons kan bijdragen aan kansengelijkheid.

Als schoolleider ontdek je het aanbod van Wereld van Werken en ga je in gesprek met bedrijven over hoe zij bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van jouw kinderen. Zij zijn immers de werknemer van de toekomst. Draag je als ondernemer al bij aan kansengelijkheid? Dan kun je anderen inspireren. Of wil je je inzetten voor gelijke kansen en weet niet goed waar te beginnen? Tijdens het event ontdek je welke stappen je kunt zetten. Door aan te sluiten bij de activiteiten van de Wereld van Werken vergroten bedrijven hun betrokkenheid bij de maatschappij, zetten zij zich in voor gelijke kansen en werken ze aan een positieve bedrijfsreputatie.

Aanmelden
Ben je enthousiast meld je dan aan via deze link.