De cijfers spreken voor zich: in Den Bosch groeit 1 op de 12 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, en in Eindhoven zijn dat er zelf 1 op de 11. Een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

Leren door te doen, daar staat de Bossche Vakschool voor. Wat mooi dat we dit samen met JINC in de praktijk brengen! Deelname aan de projecten zorgt zichtbaar voor ontwikkeling, persoonlijke groei en veel plezier bij onze leerlingen.

Fleur Cerini, Algemeen Directeur Bossche Vakschool & Van Maerlant & ISK - Voorzitter Stuurgroep Spoor 10-14Tweet this

Projecten

JINC Oost-Brabant zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op Bliksemstages te sturen, waardoor ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Door hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. En ze te leren hoe ze een goed sollicitatiegesprek moeten voeren, en te trainen in Digitale Vaardigheden.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks vele honderden jongeren in Oost-Brabant kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Oost-Brabant waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

3.762
kinderen uit Oost-Brabant deden in 2022 mee aan een JINC-project
88
partners maken het werk van JINC Oost-Brabant mogelijk
197
vrijwilligers uit Brabant zetten zich vorig jaar in als vrijwilliger voor JINC

Over JINC Oost-Brabant

mvo1 JINC

Partners in Oost-Brabant

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

JINC Oost-Brabant

Contact met JINC Oost-Brabant

JINC Oost-Brabant Boomstraat 131 5038 GP Tilburg T 073 760 1860 E oostbrabant@jinc.nl