JINC Rijnmond

Er is zoveel te doen in de Maasstad en omgeving

Het is waar: in de regio Rotterdam-Rijnmond groeien relatief veel kinderen in armoede op. Gelukkig zit de stad ook barstensvol veerkrachtige jongeren, bevlogen professionals en betrokken bedrijven. JINC verbindt hen.

 

JINC Rijnmond is actief in een groot deel van de stad Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.

Het zou niet zo mogen zijn, maar toch: wie wordt geboren in Feijenoord, heeft minder kans op een succesvolle carrière dan wie het levenslicht ziet in Kralingen. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan rolmodellen. Een andere moeilijkheid: veel jonge Rotterdammers kiezen voor een opleiding waar weinig werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en zorg links liggen.

Projecten

JINC Rotterdam-Rijnmond zet alles op alles om deze problemen de wereld uit te helpen. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Door hen te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven. En ze te trainen op het gebied van solliciteren, netwerken, digitale vaardigheden en sociale vaardigheden op de werkvloer. Sinds 2023 koppelen we ook MBO leerlingen aan Carrière Coaches.

 

De projecten van JINC zijn essentieel. Ze slagen er uitstekend in om de werelden van jongeren en het bedrijfsleven duurzaam aan elkaar te knopen. (Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam)

 

Doe mee

JINC zou niet jaarlijks duizenden leerlingen uit de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Door onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’, tussen ‘binnen de ring’ en daarbuiten. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

13269 LEERLINGEN - uit de Rijnmond deden in 2022 mee aan een JINC-project
80 PARTNERS - maakten het werk van JINC Rijnmond in 2023 mogelijk
793 VRIJWILLIGERS - zetten zich in voor JINC Rijnmond in 2023

Partners van JINC Rijnmond

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Rijnmond lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Rijnmond

 

Raad van Advies

JINC Rijnmond heeft sinds 2018 een Raad van Advies, bestaande uit zeven prominente inwoners. Lees meer over hoe zij de vestiging ondersteunen.

Contact met JINC Rijnmond

Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:

Maashaven Zuidzijde 2

3081 AE Rotterdam

T 010 760 07 10

E rotterdam@jinc.nl

Onze aanspreekpunten

Neem gerust contact op met onze vestigingsmanager bij JINC Rijnmond: