JINC Haaglanden-Leiden

Samen tegen kansenongelijkheid onder jongeren

Een adres zou niets mogen zeggen over iemands toekomstperspectief. Maar in de regio Haaglanden, dat enkele van de armste postcodegebieden van Nederland telt, en in de armere wijken van Leiden, is dat wel zo. Gelukkig zitten de steden ook vol veerkrachtige jongeren en betrokken professionals en bedrijven. JINC verbindt hen.

 

Onze vestiging JINC Haaglanden-Leiden is actief in Den Haag, Delft en Leiden.

Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Haagse Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in de Delftse binnenstad. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met de gevolgen van armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

 

JINC draagt wezenlijk bij aan het leefbaar maken van wijken. Doordat zij bestaande netwerken en het bedrijfsleven gebruiken, is hun aanpak duurzaam. (Karin van Dreven, directeur Haag Wonen)

 

Projecten

JINC zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven; sinds 2014 ook in Den Haag en omstreken. Dankzij steun van de gemeente en bedrijven sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage, koppelen we ze aan een coach en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren. Ook leren we ze goede Digitale Vaardigheden te ontwikkelen en maken we ze alvast WerkWijs.

Doe mee

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Delft, Den Haag en Leiden kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof; bestrijden we de kansenongelijkheid die er bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘op het veen en op het zand’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we.

10000 LEERLINGEN - uit Haaglanden-Leiden deden in 2023 mee aan een JINC-project
68 PARTNERS - maakten het werk van JINC Haaglanden-Leiden in 2023 mogelijk
750 VRIJWILLIGERS - zetten zich in voor JINC Haaglanden-Leiden in 2023

JINC Haaglanden-Leiden wordt ondersteund door Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). EFRO maakt JINC-project Kiezen voor Kansen mogelijk. Dit programma omvat Bliksemstages en Sollicitatietrainingen.

 

EFRO

Partners van JINC Haaglanden-Leiden

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Haaglanden-Leiden lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Haaglanden-Leiden

 

Raad van Advies

JINC Haaglanden-Leiden heeft sinds 2019 een Raad van Advies, bestaande uit vier prominente Haagse bestuurders. Lees hier meer over hoe zij de vestiging ondersteunen.

Contact met JINC Haaglanden-Leiden

Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:

Burgemeester van Karnebeeklaan 6a
2585 BB Den Haag
T 070 209 23 00
E denhaag@jinc.nl

Onze aanspreekpunten

Neem gerust contact op met één van de vestigingsmanagers van JINC Haaglanden-Leiden: