JINC Flevoland

Ieder kind verdient een eerlijke kans

Een adres zou geen indicatie mogen zijn van iemands kans op de arbeidsmarkt. Maar in Flevoland, dat enkele van de armste postcodegebieden van Nederland telt, is dat wel zo. Gelukkig zit de regio ook vol veerkrachtige jongeren en betrokken professionals en bedrijven. JINC verbindt hen.

 

Onze vestiging JINC Flevoland is actief in Almere en Lelystad.

De cijfers liegen er niet om: in Almere groeit 1 op de 7 kinderen in armoede op, in Lelystad zelfs 1 op de 6.  Dit is een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt, en niet veel mensen met je meedenken en je stimuleren?

Projecten

JINC Flevoland zet alles op alles om deze kinderen een goede start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. En door hen Sollicitatietrainingen te laten volgen, zodat ze meer kans maken op werk of een stageplek. Met een Carrière Coach helpen we ze de arbeidsmarkt verkennen.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks ruim 4.000 jongeren in Flevoland kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Flevoland waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

3016 LEERLINGEN - uit Flevoland deden in 2023 mee aan een JINC-project
18 PARTNERS - maakten het werk van JINC Flevoland in 2023 mogelijk
225 VRIJWILLIGERS - zetten zich in voor JINC Flevoland in 2023

Partners van JINC Flevoland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Flevoland lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Flevoland

 

Contact met JINC Flevoland

Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:

Rentmeesterstraat 46 H-K

1315 JS Almere

T 036 760 76 60

E flevoland@jinc.nl

Onze aanspreekpunten

Neem gerust contact op met onze vestigingsmanager bij JINC Flevoland: