JINC Brabant

Ieder kind verdient een eerlijke kans

Brabant staat hoog in de lijst van rijkste provincies van Nederland. Echter zijn er in Breda, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Helmond ook stadswijken met sociaaleconomische achterstand. JINC strijdt tegen de kansenongelijkheid die dit mee zich meebrengt. Want de plek waar je geboren wordt, zou niets mogen zeggen over hoe groot de kans is dat je later goed terecht komt.

 

 
Onze vestiging JINC Brabant is actief in Breda, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Helmond.

De cijfers spreken voor zich: in Den Bosch groeit 1 op de 12 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, en in Eindhoven zijn dat er zelf 1 op de 11. Een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

Projecten

JINC Brabant zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe doen we dat? Met vier verschillende leuke en leerzame projecten. In samenwerking met het bedrijfsleven en scholen organiseren we Bliksemstages, zodat ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. Daarnaast leren ze hoe ze een goed sollicitatiegesprek moeten voeren en trainen we ze op het gebied van Digitale Vaardigheden. Door middel van de begeleiding van een Carrière Coach weten de jongeren met behulp van JINC en vrijwilligers verder richting te geven aan hun toekomst.

 

Ik dacht dat het saai zou zijn, maar het was heel leuk! Ze hadden superveel beroepen: niet alleen op kantoor, maar ook koks, beveiligers, receptionisten en app-ontwerpers.

(Een basisschoolleerling na een Bliksemstage bij Interpolis)

Doe mee!

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Brabant kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Doe dan mee!

Het geven van de sollicitatietraining vond ik een van de meest inspirerende ervaringen van de afgelopen jaren. Ik wens veel mensen dezelfde ervaring toe.  (Cees de Boer, Global Chief Data Security & Confidentiality Leader bij Deloitte Nederland)

 

Impact

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel problemen, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

7543 LEERLINGEN - uit Brabant deden in 2023 mee aan een JINC-project
73 PARTNERS - maken het werk van JINC Brabant mogelijk
710 PROFESSIONALS - uit Brabant zetten zich in 2023 als vrijwilliger in voor JINC

Partners van JINC Brabant

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Brabant lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Brabant

 

Contact met JINC Brabant

Wij zijn gevestigd op de volgende plekken:

Breda

Leuvenaarstraat 91
4811 VJ Breda
T 076 799 6250
E breda@jinc.nl

Tilburg

Boomstraat 131
5038 GP Tilburg
T 013 799 71 00
E oostbrabant@jinc.nl

Ons aanspreekpunt

Neem gerust contact op met de vestigingsmanager van JINC Brabant