Het is oneerlijk, maar waar: wie geboren wordt in de Haagse Schilderswijk heeft minder kans op een goede carrière dan iemand die ter wereld komt in de Delftse binnenstad. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met de gevolgen van armoede. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

JINC draagt wezenlijk bij aan het leefbaar maken van wijken. Doordat zij bestaande netwerken en het bedrijfsleven gebruiken, is hun aanpak duurzaam.

Projecten

JINC zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven; sinds 2014 ook in Den Haag en omstreken. Dankzij steun van de gemeente en bedrijven sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage, koppelen we ze aan een coach en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren. Ook leren we ze goede Digitale Vaardigheden te ontwikkelen en maken we ze alvast WerkWijs.

Doe mee!

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Haaglanden kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof; bestrijden we de kansenongelijkheid die er bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘op het veen en op het zand’. Dat denken we niet alleen, dat wéten we. 

8.153
leerlingen uit de regio Haaglanden deden in 2022 mee aan een JINC-project
133
partners maken het werk van JINC Haaglanden mogelijk
489
vrijwilligers uit de regio Haaglanden zetten zich in 2022 in als vrijwilliger in voor JINC
EFRO-Liggend

EFRO ondersteunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…

Over JINC Haaglanden

mvo1 JINC

Partners in Haaglanden

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

AS_6_9_smart_kids_1200x799

Raad van Advies

JINC Den Haag heeft sinds 2019 een Raad van Advies, bestaande uit vijf prominente Haagse…

JINC Haaglanden

Contact met JINC Haaglanden

JINC Haaglanden Burgemeester van Karnebeeklaan 6 2585 BB Den Haag T 070 209 23 00 E  …

JINC Haaglanden is actief in Delft, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.