Wizzie illustratie

JINC Wizzie

De weg vinden op de arbeidsmarkt én de wereld daar omheen

Kennis van de arbeidsmarkt, inzicht in eigen talenten en het hebben van een netwerk zijn onmisbaar voor een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Maar ook een brede algemene ontwikkeling is van groot belang voor toekomstig (werk)geluk en welzijn.

Juf, juf! Dit is bitter, nee zuur, nee zoet! Ik weet eigenlijk niet wat dit is!

(Een leerling tijdens een gastles over voeding)

 

Samen met Rabobank Amsterdam heeft JINC daarom het aanbod uitgebreid. Het idee: kinderen volgen onze reguliere projecten én ontwikkelen zichzelf op het gebied van voeding, financiën en cultuur. Op die manier helpen we ze om wereldburgers te worden, die hun weg weten te vinden op de arbeidsmarkt en de wereld daar omheen.

Hoe het werkt

Vanaf dit jaar nemen de groepen 5 tot en met 8 van negen Amsterdamse scholen deel aan de JINC-projecten TaalTrip, Bliksemstage, Digitale Vaardigheden en Plannen doe je zo!. Daarnaast ontvangen ze onderwijs op het gebied van eten, financiën en cultuur.

Een groot deel van deze gastlessen wordt verzorgd door vrijwilligers van Rabobank Amsterdam, dat samen met JINC initiatiefnemer is van het project. Werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Wessanen en Resto Van Harte leren de kinderen daarnaast alles over goede voeding. Er wordt ook een lesprogramma aangeboden over financiële educatie. Culturele instellingen als Jeugdtheater De Krakeling, het Conservatorium, de Nationale Opera en Ballet, het Stedelijk Museum, H’ART, Move Amsterdam, het Van Gogh Museum, ITA, het Concertgebouw, EYE, en het Nederlands Philharmonisch Orkest wijden de jonge Amsterdammers in in het culturele leven.

JINC Wizzie wordt georganiseerd in Amsterdam.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd om als professional mee te doen aan JINC Wizzie? Of denk je dat jouw leerlingen gebaat zijn bij dit project? Vul dan onderstaand formulier in.

Interesse in JINC Wizzie

Als bedrijf, als school of als vrijwilliger?
Naam*
Namens welke organisatie heb je interesse?
JINC heeft 9 vestigingen. Welke is het dichtst bij jou in de buurt?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.