Hoe inspireer je leerlingen het beste uit zichzelf te halen? Door ze een dag de touwtjes in handen te geven! Met JINC Baas van Morgen bieden we deze kans aan honderden jongeren door heel Nederland. Ze worden opgehaald met de bedrijfsauto, schuiven aan bij vergaderingen en doen onderzoek naar een bepaald vraagstuk.

Kansenongelijkheid in Nederland is een groeiend probleem

Hiermee geven we leerlingen uit een omgeving met weinig rolmodellen een broodnodig steuntje in de rug. En dat is hard nodig, want hoewel Nederland welvarender is dan ooit, is er tegelijkertijd sprake van toenemende kansenongelijkheid.

Zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Plan Bureau dat één op de zes Nederlands (16,3%) minder kansen krijgt aangereikt in de maatschappij. Dit is ook terug te zien in het onderwijs. Want bij een gelijke citoscore krijgt 65% van de leerlingen met wo-ouders een vwo advies tegenover 30% van leerlingen met mbo-ouders. De coronapandemie heeft deze ongelijkheid alleen maar verder vergroot.

JINC Baas van Morgen vergroot kansengelijkheid

JINC BvM

Zij doen mee aan JINC Baas van Morgen 2023

Wat zijn we trots en blij dat ze meedoen! Hierbij de deelnemers van JINC Baas van Morgen…

Met JINC Baas van Morgen gaan we deze ongelijkheid te lijf. Want door jongeren aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven te koppelen, laten we ze zien hoe het op de bedrijfsvloer gaat. Ze doen nuttige ervaring op voor later, krijgen een flinke dosis zelfvertrouwen én vergroten hun netwerk. Allemaal zaken die hun toekomstig succes op de arbeidsmarkt vergroten.

Doe mee en blijf op de hoogte

De komende tijd zullen we de deelnemende bedrijven, bazen van vandaag én morgen aan jullie voorstellen via onze social media kanalen. Wil je op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen? Volg ons dan op Instagram, LinkedIn of Twitter.

Daarnaast zouden we het geweldig vinden als je onze berichten wilt delen. Want hoe meer mensen horen over JINC Baas van Morgen, hoe meer jongeren we in de toekomst kunnen helpen.