Interactie met leerlingen

Mijn JINC – vrijwilliger – Sollicitatietraining

De meeste JINC-vrijwilligers staan niet elke dag voor een groep jongeren. In deze videoreeks gaan we daarom dieper in op het verschijnsel puber. Handig voor als je wilt ontdekken hoe je het beste met ze kunt omgaan!

Puber zijn betekent: snel groeien, omgaan met een lichaam dat verandert, jezelf opnieuw ontdekken, je plek op de wereld leren kennen. In deze video nemen we je mee in de ontwikkeling die jongeren ondergaan, zodat je je beter in het fascinerende puberbrein kunt verplaatsen.

 

Tussen het 10e en 25e jaar doorlopen de hersenen een grote verbouwing. Welke gevolgen dit heeft en welke voordelen het oplevert? Je ontdekt het in deze video!

 

Als puber ontdek je jezelf. Wat vind je leuk en wat niet? Waar ben je goed in en waar niet? Bekijk in onderstaande video hoe deze ontwikkeling verloopt.

 

Je gaat straks aan de slag met allemaal verschillende jongeren. En je wilt natuurlijk dat wat je vertelt, ook bij ze binnen komt. Hoe je dat doet? Wij geven je tips!

 

Als je met jongeren werkt, kun je soms lastige situaties tegenkomen. Docent Yasin geeft in deze video de beste tips & tricks om jouw les in goede banen te leiden.

 

Om het af te maken, geven we je ook nog wat extra tips over de omgang met de leerlingen per onderdeel van de Bliksemstage.

 

Bekijk de volgende pagina’s: