Bereid je voor

Mijn JINC – vrijwilliger – Sollicitatietraining

Voorafgaand aan de training krijg je sollicitatiebrieven en cv’s van leerlingen toegestuurd, om te lezen. Ook is het belangrijk om de informatie op deze website goed door te nemen. Je wilt straks immers voorbereid voor de klas staan!

De leerlingen schrijven ter voorbereiding een sollicitatiebrief en een cv, op basis van een zelfgekozen vacature voor een stageplek of baan. Deze moet passen bij hun niveau, zodat het gesprek zo realistisch mogelijk wordt.

Ongeveer een week voor de training ontvang je van ons een pakket met daarin de brieven en cv’s. Houd voor het lezen van brieven, cv’s en deze online informatie rekening met zo’n 2 uur voorbereidingstijd. Heb je vragen?

Hand-out

Hieronder vind je een beknopte samenvatting van de training. Download en print deze hand-out en neem hem mee, zodat je hem tijdens de les als leidraad kunt gebruiken. Bekijk daarnaast de video, zodat je precies weet wat je kunt verwachten van de training.

Downloads

 

Tips

  • Lees de brieven en cv’s van de leerlingen als potentiële werkgever, niet als docent. De leerlingen gaan op school al aan de slag met het verbeteren van hun schrijfvaardigheid.
  • Gebruik de informatie in de sollicitatiebrief en het cv als input voor het sollicitatiegesprek. Markeer eventueel zaken waar je in het gesprek dieper op in wilt gaan.
  • Draag formele kleding, zodat het rollenspel levensecht overkomt op de leerling.
  • Neem alle onderdelen van de training goed door op deze website.

Heb je weinig ervaring met het geven van trainingen aan jongeren van het vmbo? Doe dan je voordeel met deze didactische tips!