JINC Wizzie – Plannen doe je zo!

Een strakke agenda is het halve werk

Informatie voor de gastdocent

Huiswerk maken, voor elk vak een ander lokaal en het plannen van werkstukken en proefwerken; voor veel brugklassers is de overgang van de basisschool naar de middelbare school een spannende periode. Helaas gaat het niet altijd zonder slag of stoot. Veel leerlingen beheersen vaardigheden als het plannen en organiseren van huiswerk nog onvoldoende, met als gevolg dat ze achter kunnen raken op school.

Plannen Doe Je Zo! bereidt leerlingen voor op het plannen en organiseren van huiswerk. Twee trainers uit het bedrijfsleven die in hun dagelijks werk veel te maken hebben met plannen geven de start en de slotbijeenkomst: denk aan officemanagers, secretaresses, projectleiders, en personeelsplanners. Tijdens de training leren de kinderen alles op het gebied van agendabeheer, het plannen van huiswerk, timemanagement en het belang van op tijd om hulp vragen.

Voorbereiding trainer

Voor de gastles

  • JINC nodigt je uit voor meerdere briefingsmomenten in de maand voordat het project van start gaat. Er wordt verwacht dat je bij een van de momenten aansluit. Tijdens de briefingsmomenten ontmoet je je medetrainers, word je meegenomen door het lesmateriaal en krijg je de kans om vragen te stellen.
  • Lees de PowerPoint en de handleiding door en zet de namen van jou en je medetrainer op de eerste slide.

Op de dag van de gastles

  • Wij vragen je een half uur van tevoren aanwezig te zijn zodat je de les nog even door kan spreken met je medetrainer.
  • Schrijf aan het begin van de tweede bijeenkomst alvast jullie namen op de certificaten van de leerlingen.

Na de gastles

  • Vul het evaluatieformulier in dat JINC jou na de tweede gastles toestuurt.

 

Plannen Doe Je Zo! is een onderdeel van JINC Wizzie. JINC Wizzie is een programma van JINC waarin zeven projecten voor de groepen 5 tot en met 8 samenkomen in één leerlijn. Het idee: leerlingen volgen onze reguliere projecten gericht op loopbaanoriëntatie én ontwikkelen zichzelf op het gebied van voeding, financiën en cultuur. Op die manier helpen we ze om wereldburgers te worden, die hun weg weten te vinden op de arbeidsmarkt en de wereld daar omheen.

Bekijk ook de andere pagina’s over dit project