Weten Wat Je Wil

Ondersteuning op alle fronten

Wat fijn dat jouw school meedoet aan Weten Wat Je Wil! Met Weten Wat Je Wil krijgen jouw leerlingen een heel breed JINC aanbod aan LOB-activiteiten én mentorlessen. Samen dragen deze bij aan het maken van de best passende keuze voor een vervolgopleiding voor de leerlingen.

Tijdens de looptijd van Weten Wat Je Wil voeren de leerlingen vanaf het 1e leerjaar tot en met het 4e leerjaar gesprekken met hun coach (een professional uit het bedrijfsleven). Daarnaast zullen zij meerdere keren per jaar op Bliksemstage gaan en krijgen zij door jullie uitgevoerde mentorlessen die JINC heeft ontwikkeld als aansluiting op deze verschillende bijeenkomsten. In het derde jaar krijgen de leerlingen ook een Sollicitatietraining en een Netwerkworkshop.

Het doel is om de leerlingen heel bewust te maken van hun kwaliteiten, soft skills en hun netwerk. Zo helpen we hen wegwijs te worden in het woud van mogelijkheden, zodat ze in staat zijn om in het vierde jaar de best passende vervolgopleiding te kiezen. Hiermee hopen we schooluitval en studievertraging te voorkomen.

Coördinatie lessen en bijeenkomsten

Ben jij de coördinator van dit project op jouw school? Bekijk dan de pagina met Praktische informatie. Hier vind je een overzicht van de uit te voeren acties en bijbehorende planning. Zo weet je zeker dat je alles op tijd geregeld hebt.

Ben je docent? Download hieronder dan de werkboeken voor Weten Wat Je Wil; deze heb je nodig tijdens de les. Per leerjaar is er een werkboek. Hierin staan, naast de opdrachten voor de leerlingen, ook de gespreksleidraden voor de coaches zodat jij als mentor precies weet wat jouw leerlingen dit jaar allemaal meemaken tijdens Weten Wat Je Wil.

Bekijk ook de andere pagina’s over dit project