Bliksemstage vmbo 2

Mijn JINC – docent

Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel. Leerlingen nemen daarbij een kijkje achter de schermen van een bedrijf en mogen zelf even meewerken.

Door de Bliksemstage krijgen de leerlingen een beeld van de verschillende beroepen die voorkomen in het bedrijf én van hun eigen kwaliteiten. Uiteraard helpt deze kennis bij het maken van een keuze voor een profiel.

Lesmateriaal

Een Bliksemstage heeft het grootste leereffect wanneer de leerlingen zich goed voorbereiden en na afloop reflecteren op het bezoek. JINC heeft hiervoor kant-en-klaar lesmateriaal ontwikkeld voor docenten.

Dit lesmateriaal sluit aan op de vijf loopbaancompetenties van Marinka Kuijpers, zodat ze makkelijk in te passen zijn in het LOB-curriculum op school. Per opdracht is aangegeven aan welke loopbaancompetenties de leerling werkt.

Volgens onderzoek hebben leerlingen het meeste baat bij dit project als het meerdere keren wordt uitgevoerd. Als het past binnen het lesprogramma, raden we daarom aan de leerlingen twee keer per jaar op Bliksemstage te laten gaan.