JINC Baas van Morgen: wat zijn de verwachtingen van Anne Hustinx van VodafoneZiggo

Op 6 juni neemt VodafoneZiggo voor de zevende keer deel aan JINC Baas van Morgen. Tijdens dit evenement nemen jongeren een dag lang de rol van een bestuurder of een CEO op zich. Donderdag neemt de Utrechtse Lisa de plaats in van Anne Hustinx bij VodafoneZiggo. Ze zal zich onder meer buigen over het uitdagende vraagstuk: “Hoe kan VodafoneZiggo bijdragen aan een gezonde schermtijdbalans onder jongeren?”

Anne Hustinx, sinds januari werkzaam bij VodafoneZiggo als Executive Director External & Legal Affairs, kijkt uit naar deze dag: “Ik ben benieuwd naar haar antwoord op het vraagstuk maar ik hoop sowieso een goed beeld te krijgen van Lisa. Wat houdt haar en haar generatie bezig? Hoe kijkt ze tegen ons bedrijf aan? Ziet ze ons wellicht als een potentiële werkgever later? En wat vindt ze van onze producten? Maar ik ben ook wel benieuwd hoe ze aankijkt tegen bestuurders zoals ik en wat voor rol wij in te vullen hebben in deze maatschappij, in het bedrijfsleven en überhaupt in de wereld?”

Onder Anne vallen de teams Corporate Communicatie, Juridische Zaken, Privacy, Risk en Compliance, Public en Regulatory Affairs, Security en Corporate Social Responsibility (CSR). Een belangrijke focus binnen de afdeling van Anne is het maatschappelijke aspect van VodafoneZiggo.

JINC en VodafoneZiggo, een sterke samenwerking

Sinds 2018 is VodafoneZiggo landelijk partner van JINC. Hoewel Anne zelf nog geen eerdere projecten met JINC heeft gedaan, is ze enthousiast over de impact die de samenwerking heeft. VodafoneZiggo helpt jongeren hun digitale vaardigheden te versterken via “Experience Days” en ze doen mee aan de JINC-Bliksemstages. Tijdens deze ochtenden leren jongeren bijvoorbeeld programmeren of zelfs kabels strippen, wat hen de kans geeft om verschillende beroepen binnen VodafoneZiggo te verkennen en inspiratie op te doen voor hun toekomst.

Inclusie en digitale vaardigheden

VodafoneZiggo zet zich in om kansengelijkheid te bevorderen te bestrijden, zowel binnen de arbeidsmarkt als breder in de maatschappij. Dit doet het bedrijf onder meer door toegang tot technologie te vergroten en digitale vaardigheden te bevorderen. Anne benadrukt dat technologie zich snel ontwikkelt, maar dat niet iedereen in Nederland toegang heeft of weet hoe er goed mee om te gaan. VodafoneZiggo wil deze digitaliseringskloof dichten door middel van projecten gericht op toegang, toegankelijkheid en digitale vaardigheden.

JINC Baas van Morgen; een dag vol inspiratie

Op 6 juni neemt Lisa voor een dag de rol van Anne op zich. De dag begint met een kennismaking en een rondleiding door het Experience Center van VodafoneZiggo. Vervolgens krijgt Lisa het vraagstuk voorgelegd: “Hoe kan VodafoneZiggo bijdragen aan een gezonde schermtijd balans onder jongeren?” VodafoneZiggo is dagelijks bezig met dit thema en Anne hoopt dat Lisa met out of the box ideeën komt.

Lisa krijgt tijdens een brainstormsessie met collega’s van CSR, Data Insights, Marketing, Communicatie en User Experience-design de gelegenheid om haar ideeën vorm te geven. Aan het einde van de dag zal ze haar bevindingen presenteren aan Anne, die uitkijkt naar de frisse perspectieven en hoopt geïnspireerd te worden door de inzichten van Lisa.

Inspiratie en toekomst

Voor Anne is het verschil maken een belangrijke drijfveer. “Ik hoop dat ik Lisa in ieder geval iets kan brengen, maar ik hoop ook dat ze mij gaat inspireren om mijn werk elke dag nog een stapje beter te doen. Het laat zien waarom we dit soort maatschappelijke partnerships hebben en hoe we ons als bedrijf daarin kunnen opstellen.” Anne gelooft sterk dat als je in jezelf gelooft en hard werkt, je je dromen kunt waarmaken. Ze ziet deze dag als een kans om te leren van de jongere generatie en om geïnspireerd te worden door hun frisse perspectieven.

VodafoneZiggo en JINC zetten zich samen in voor een toekomst waarin technologie toegankelijk en begrijpelijk is voor iedereen en waarin jongeren worden geïnspireerd om hun potentieel te realiseren. JINC Baas van Morgen draagt daar weer een klein beetje aan bij voor de ruim 700 deelnemers!

Ben je benieuwd hoe Anne en Lisa JINC Baas van Morgen hebben beleefd?
Klik dan hier!