Nwsbrf-Boks-Weekvangelijkekansen-nl

Terugblik op de Week van Gelijke Kansen 2023

Tijdens de Week van Gelijke Kansen laten we met gelijkgestemde organisaties én jongeren de urgentie van ons werk zien.

14 november 2023

JINC is initiatiefnemer van de actieweek die in 2023 voor de derde keer plaatsvond (6 t/m 13 november). Samen met de partners verenigd in het SKB, maken we tijdens de actieweek de projecten die vaak onderbelicht blijven, zichtbaar. Jong Ondernemen, Stichting Petje af, Stichting Move en Stichting Nederlands Debat Instituut zetten net als wij een week lang de deuren open om te laten zien wat er al gebeurt op het gebied van kansengelijkheid.

Het SKB organiseerde in de week het evenement “Kansengelijkheid in ons onderwijs”. Op het podium vooral veel kinderen die hun stem konden laten horen. Ze gaven hun mening over diverse stellingen rondom kansengelijkheid in het onderwijs. Hun waardevolle en inspirerende inbreng leidde tot een heldere boodschap voor politiek Den Haag.

Ook zijn verschillende politici, waaronder Jan Paternotte (D66), Esmah Lahlah (GroenLinks-PvdA), Bastiaan Meijer (SP), Anna Krijger (Partij voor de Dieren) en Daan de Kort (VVD), geïnterviewd door JINC over hun ambities voor gelijke kansen. In de komende vier jaar wordt gevolgd of zij zich daadwerkelijk inzetten om deze ambities te realiseren.

Voor meer informatie en deelname aan de Week van Gelijke Kansen 2024, zie de website Week van Gelijke Kansen.

 

Week van Gelijke Kansen