Karin de Groot nieuwe Algemeen Directeur JINC

Per 1 september zal Karin de Groot aantreden als Algemeen Directeur (AD) van JINC. Zij volgt oprichter Daniël Roos op die na twintig jaar terugtreedt.

27 juni 2024

Karin de Groot was tot 1 januari Managing Director van ITV Studios Netherlands. Daarvoor was ze werkzaam bij Talpa, IDTV, Net5 en Endemol. Naast het creëren van succesvolle programma’s en het leiden van organisaties zette ze zich in voor de maatschappelijke kant. Ze deed in het verleden aan verschillende projecten van JINC mee. Haar stap naar JINC ligt in het verlengde daarvan. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Karin: “Ik ben vastbesloten om bij JINC een verschil te maken voor de toekomst van duizenden kinderen. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat elk kind, ongeacht hun achtergrond, de kans krijgt om te groeien en te bloeien. Samen met onze partners in het bedrijfsleven zullen we onvermoeibaar verder werken aan een maatschappij waarin je afkomst geen beperking vormt voor je ambities.”

“De Raad van Toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat JINC bij Karin in goede handen is.” aldus Mario van Vliet, voorzitter. Karin: “Ik kijk er naar uit JINC te leiden in de volgende groeifase.”

 

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met: Barbara Louisse via blouisse@jinc.nl.