JINC Flevoland bestaat 10 jaar en dat werd gevierd in het Aviodrome in Lelystad!

Een middag waarin werd teruggeblikt op de afgelopen 10 jaar waarbij in totaal 33.000 jongeren zijn bereikt in de steden Almere en Lelystad.

5 mei 2024

Na een muzikale opening door ‘School of Rock’, de schoolband van PrO Almere, spraken Vestigingsmanager Jantine van Netten en directeur en oprichter, Daniël Roos, over het ontstaan en de impact van JINC en JINC Flevoland. Vervolgens deelde Burgemeester van Lelystad, Mieke Baltus, het belang van JINC voor een stad als Lelystad en haar eigen ervaring tijdens JINC Baas van Morgen. “De kijk van jongeren op zaken is enorm leerzaam”, voegde ze eraan toe.

Daarna volgden meer inspirerende gesprekken met Marjolein Groen van Athlon Nederland, een partner vanaf het eerste uur. Berton van de Beek
van OBS de Finnjol sprak over de positieve impact die JINC heeft op de jongeren. Vrijwilliger Sollicitatraining, TaalTrip en Carriere Coach Annette Masselink-Pex van Waterschap Zuiderzeeland vertelde waarom ze aan bijna elk project meedoet. En Vikash Autar en Raidridson Macaya van BBC Cellpack Benelux Electrical Products, een nieuwe partner bij JINC, vertelden hoe ze via Bliksemstages het vak van kabelmonteur promoten.

Maar het mooiste verhaal is dat van Marwan Moussaten en Johan Tijink. Marwan, inmiddels zelf ondernemer in de ICT, was 6 jaar geleden Baas van Vandaag bij Johan tijdens JINC Baas van Morgen en heeft veel aan deze dag te danken. Het broertje van Marwan kreeg laatst een sollicitatietraining van Johan, waarna hij hem meteen herkende. Deze middag bracht Marwan en Johan weer samen. Een voorbeeld van wat JINC voor jongeren kan betekenen.

Partners enorm bedankt voor jullie bijdrage de afgelopen 10 jaar aan onze strijd voor kansengelijkheid in Flevoland!