De uitgebreide Bliksemstage, die Turner & Townsend op 17 november voor de derde keer op rij gaf tijdens hun jaarlijkse vrijwilligersdag, bevatte drie trainingen. Deze zorgen ervoor dat de jonge deelnemers een goed beeld krijgen van de arbeidsmarkt en van sollicitatieprocedures en geven hen vaardigheden die ze kunnen toepassen als ze straks naar werk zoeken.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn. Na 10 minuten brak het ijs volledig, daarna leerden we de scholieren goed kennen.

Zo leerden de vmbo’ers alles over timemanagement en moesten ze in een team een projectplan opstellen. Ook kregen ze een sollicitatietraining, waarbij de professionals van Turner & Townsend voor werkgever speelden.

Dat was leuk om te doen, verklaarde een vrijwilliger. ,,Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn. Na 10 minuten brak het ijs volledig, daarna leerden we de scholieren goed kennen.”

Ware potentie

Luke Bartolo, Country Manager van het Nederlandse kantoor van Turner & Townsend, is eveneens enthousiast over de dag. ,,We zijn nu drie jaar lang partner van JINC. We waarderen dat het ons de mogelijkheid geeft om jonge mensen te helpen hun ware potentie te vervullen. ”

Met deze vrijwilligersdag bereikte Turner & Townsend ongeveer 100 leerlingen tussen de 15 en 17 jaar.

Wil jij ook graag iets betekenen voor jongeren die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand? Kijk dan hier wat je als vrijwilliger kunt doen.