Het is die ruim 250 kinderen gelukt om vandaag hun eerste stappen te zetten als CEO, directeur of politicus. Thuis, of in sommige gevallen op school, bespraken ze met ‘echte’ bazen uit heel Nederland welke klus 10 juni op hen wacht. Door een kennismakingsspel te spelen leerden ze bovendien alvast veel over elkaar en de meesten kregen ook een online tour door ‘hun’ bedrijf of instelling.

Doordat ik met Renate heb gepraat, weet ik dat PwC een mooi bedrijf is waar iedereen kansen krijgt. Dat raakt me echt, want ik vind dat zo belangrijk.”

De deelnemers, zowel de jonge als de volwassenen, reageerden na afloop positief. Zo zei vmbo’er Safae, die op 10 juni Renate de Lange (lid Raad van Bestuur PwC) vervangt: “Ik wist van te voren niet precies wat ik kon verwachten. Maar doordat ik met Renate heb gepraat, weet ik dat PwC een mooi bedrijf is waar iedereen kansen krijgt. Dat raakt me echt, want ik vind dat zo belangrijk.”

Supergemotiveerd

Transavia-CEO Marcel de Nooijer was al even onder de indruk van zijn vervanger Micha. Op zijn LinkedIn-account: “Wat bijzonder om deze enthousiaste jongen te ontmoeten. Hij is nog maar kort geleden naar Nederland gekomen en wil een carrière in de ICT. Wat een supergemotiveerd talent die kansen zoekt en dromen gaat waarmaken!”

De komende weken en maanden zullen nog eens ruim 200 kinderen kennis maken met ‘hun’ baas. Op 10 juni vindt daarna het hoogtepunt plaats: dan nemen de leerlingen voor een dag het roer in handen.