Woensdag 5 november vonden speciale sollicitatietrainingen plaats bij het Montessori College Oost. VMBO-leerlingen die voor de sector Zorg en Welzijn hebben gekozen kregen namelijk een sollicitatietraining van een zorgbestuurder, o.a. Cordaan-bestuurster Joke van Lonkhuijzen en directeur BovenIJ ziekenhuis Edwin van der Meer stonden voor de klas.

Voorafgaand aan de training hadden de leerlingen een sollicitatiebrief en CV gemaakt. Verschillende vacatures passeerden de revue: van schoonheidsspecialiste tot thuiszorgmedewerkerster. Joke en Edwin traden afwisselend op als directeur van het bedrijf waar de leerling een sollicitatiebrief naartoe had gestuurd. Na afloop van de sollicitatie gaven de leerlingen elkaar feedback. en dat leverde waardevolle tips op.  Zoals: bedenk dat je zelf ook vragen mag stellen tijdens een sollicitatiegesprek.

Het oefenen van solliciteren is niet alleen handig voor het vinden van een stage, maar ook voor het  zoeken naar je eerste baan en dan zou zomaar kunnen dat de leerlingen ooit opnieuw tegenover Joke of Edwin zitten.