Spannend, een bliksemstage bij een echte, professionele topchef! Groep 8-leerlingen van basisschool het Gein maakten het mee en staken de handen uit de mouwen in Ron’s Gastrobar. Eigenaar en topkok Ron Blaauw liet de leerlingen op allerlei leuke manieren ervaren hoe het is om in een restaurant te werken.

Mayonaise, opgemaakte borden en taart
De leerlingen waren dolenthousiast en vroegen Ron het hemd van het lijf tijdens een interview: “Wat is uw lievelings eten?”, “Waarom zit er een ei in het logo?”, “Waarom heeft u uw sterren teruggegeven?”, “Kookt u thuis ook?”.  Na het interview mochten ze zelf aan de slag en maakten ze echte mayonaise samen met de chef! Daar bleef het niet bij.. alla MasterChef Junior, met Ron in de jury, streden de leerlingen in drie groepjes om het mooist opgemaakte bord. De enerverende ochtend eindigde, onder het genot van taart, met een quiz en een groepsfoto.