“Ik heb niet het idee dat ik in een bubbel zit. Ja, ik werk met young potentials, maar ik vind de operationele omgeving van KLM ook heel leuk. En daar werken juist veel lager opgeleiden. Dat niet iedereen naar de universiteit gaat en een topcarrière heeft, dat wist ik dus wel.

Ik kan erg met de leerlingen lachen, krijg energie van het contact.

Toch werkte meedoen met JINC verhelderend. Ik vond het een eye opener om te zien: deze doelgroep bestaat ook. Dan heb ik het trouwens niet over het vmbo. Die leerlingen zijn over het algemeen behoorlijk slim en gefocust. Het praktijkonderwijs is een ander verhaal. Daar tref je kinderen met een laag IQ, die meestal ook leer- of gedragsproblemen hebben. Hun scholen staan bovendien in wijken die niet bepaald welvarend zijn.

Veerkracht

Het is goed om te beseffen dat ook zij deel uitmaken van onze maatschappij. Dat ze er zijn, ook al zie je ze niet. En het is fijn om hen met zo’n sollicitatietraining te helpen, al is het maar een beetje.

Het werken met kinderen vind ik sowieso erg leuk. Ik verbaas me vaak over hun veerkracht, ik kan erg met ze lachen en krijg energie van het contact. Ze geven me veel, minstens evenveel als ik hun. En ik heb respect voor wat ze kunnen, voor hoe ze het aanpakken. Sommigen gaan in hun eentje alle open dagen af. Dat is niet niks hoor, als je 15 bent!”

EFRO-Liggend

EFRO steunt JINC

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ( EFRO ) maakt JINC-project Kiezen voor…