Een kind dat geboren wordt in Utrecht Overvecht of Kanaleneiland heeft minder kans op een stralende carrière dan een kind uit Wittevrouwen. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan netwerk. Jongeren weten niet goed welke kansen er op de arbeidsmarkt zijn: zo kiezen jonge Utrechtenaren regelmatig voor een opleiding waar nauwelijks werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en de zorg links liggen. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs pakt JINC deze problemen aan.

“Ik begrijp nu dat ik betere kleding aan moet trekken, recht op moet zitten en duidelijker moet praten tijdens een sollicitatie.”

VMBO-leerling na een SollicitatietrainingTweet this

Projecten

JINC Utrecht zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende Digitale Vaardigheden aan te leren en op Bliksemstages te sturen, zodat ze kennis opdoen van verschillende sectoren en beroepen. Door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ondernemen en ze te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jonge mensen in de provincie Utrecht kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; bestrijden we de kansenongelijkheid die er nog altijd bestaat tussen kinderen die geboren zijn aan de ‘goede en de verkeerde kant van het spoor’. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

10.594
leerlingen uit Utrecht deden in 2022 mee aan een JINC-project
168
partners maken het werk van JINC Utrecht mogelijk
668
vrijwilligers van Utrechtse bedrijven zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Utrecht

mvo1 JINC

Partners in Utrecht

Zonder samenwerkingspartners geen activiteiten!  JINC Utrecht kan haar  werk doen …

JINC Utrecht

Contact met JINC Utrecht

JINC Utrecht Maliesingel 39-40 3581 BK Utrecht T 030 760 08 40 E utrecht@jinc.nl

JINC Utrecht is actief in Utrecht, Amersfoort, Zeist, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Breukelen en Maarssen.