JINC Utrecht

Ieder kind heeft recht op een eerlijke start

Ook in regio Utrecht zijn er grote verschillen tussen arm en rijk en groeien veel kinderen op in sociaal-economische achterstand. Deze kansenongelijkheid willen we tegengaan. Gelukkig zit de provincie barstensvol veerkrachtige jongeren, bevlogen professionals en betrokken bedrijven en scholen. JINC brengt hen samen.

 

JINC Utrecht is actief in Utrecht, Amersfoort, Zeist, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen, Breukelen en Maarssen.

Een kind dat geboren wordt in Utrecht Overvecht of Kanaleneiland heeft minder kans op een stralende carrière dan een kind uit Wittevrouwen. Met talent of intelligentie heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan netwerk. Jongeren weten niet goed welke kansen er op de arbeidsmarkt zijn: zo kiezen jonge Utrechtenaren regelmatig voor een opleiding waar nauwelijks werk in is en laten kansrijke sectoren als ICT, techniek en de zorg links liggen. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs pakt JINC deze problemen aan.

“Ik begrijp nu dat ik betere kleding aan moet trekken, recht op moet zitten en duidelijker moet praten tijdens een sollicitatie.” (VMBO-leerling na een Sollicitatietraining)

Projecten

JINC Utrecht zet alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand tussen hun achtste en zestiende Digitale Vaardigheden aan te leren en op Bliksemstages te sturen, zodat ze kennis opdoen van verschillende sectoren en beroepen. Door ze te trainen op het gebied van solliciteren en ondernemen en ze te koppelen aan een coach uit het bedrijfsleven.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden jonge mensen in de provincie Utrecht kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Utrecht waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

10594 LEERLINGEN - uit Utrecht in 2023 mee aan een JINC-project
116 PARTNERS - maakten het werk van JINC Utrecht in 2023 mogelijk
727 VRIJWILLIGERS - zetten zich in voor JINC Utrecht in 2023

Partners van JINC Utrecht

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Utrecht lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Utrecht

 

Contact met JINC Utrecht

Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:

Maliesingel 39-40
3581 BK Utrecht

T 030 760 08 40

E utrecht@jinc.nl

Onze aanspreekpunten

Neem gerust contact op met onze vestigingsmanager bij JINC Utrecht: