Jacqueline de Graaf
Arnhem, Enschede, Nijmegen
Er is zoveel te doen in Arnhem, Enschede en Nijmegen
De cijfers liegen er niet om. Van alle Arnhemse kinderen, zo bleek in 2019 uit cijfers van het Nederlands Jeugdinstituut, leeft 15,8 procent in armoede. In Enschede is dat 16,3% en in Nijmegen 13,9%. Met intelligentie of talent heeft dat niets te maken, wel met armoede en een gebrek aan rolmodellen. Op de kinderen uit deze families heeft dat veel impact, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?
Leerlingen van Arnhemse scholen krijgen de komende jaren les in hoe ze moeten solliciteren, niet van hun docenten, maar van praktijkmensen van bedrijven en instellingen. Dit is zó goed. (Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem)
JINC Oost komt hier tegen in het geweer. Samen met het bedrijfsleven en scholen zetten we alles op alles om de jongeren van deze stad een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Zo organiseren we Sollicitatietrainingen, waarbij vmbo’ers van professionals leren hoe ze een goede stageplek of bijbaan kunnen veroveren. Ook laten we leerlingen op Bliksemstage gaan bij bedrijven. Daardoor ontdekken ze wat er op de arbeidsmarkt te koop is en wat ze leuk vinden. Met een Carrière Coach laten we jongeren nadenken over stappen die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Om contacten te kunnen leggen, leren we ze goed netwerken.
JINC zou niet jaarlijks duizenden leerlingen in Arnhem, Enschede en Nijmegen kunnen bereiken zonder samenwerking met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!
Door onze aanpak overbruggen we de kloof tussen ‘haves’ en ‘have nots’, tussen ‘binnen de ring’ en daarbuiten. Want al is een kind afkomstig uit een wijk met veel sociaaleconomische achterstand, als hij inzicht heeft in zijn talenten, zich goed kan presenteren en weet wat er te koop is op het gebied van opleiding en werk, dan komt hij er wel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.
Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.
Naast onze landelijke partners, heeft JINC Oost lokale partners.
Bekijk onze lokale partners voor JINC Oost
Wij zijn met ons kantoor gevestigd op:
Van Oldebarneveldtstraat 119
6827 AM Arnhem
T 026 791 13 01
Neem gerust contact op met onze vestigingsmanager bij JINC Oost:
Arnhem, Enschede, Nijmegen