De cijfers laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Volgens CBS-onderzoek staat Enschede op nummer zeven in de lijst van armste steden van Nederland. Een op de acht jongeren, zo blijkt uit cijfers van de gemeente, groeit er op in armoede.

Projecten

JINC Enschede zet alles op alles om deze kinderen toch een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Met steun van onze partners sturen we jaarlijks vele honderden leerlingen op Bliksemstage en laten we vmbo’ers een Sollicitatietraining volgen. Zij weten daardoor beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Doe mee!

Zonder samen te werken met (medewerkers van) bedrijven en scholen zou JINC niet jaarlijks honderden jonge inwoners van Enschede kunnen bereiken. Dus geloof je dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Of geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Meld je dan bij ons aan!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Enschede waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

160
leerlingen uit de regio deden in 2022 mee aan een project van JINC
26
partners maken het werk van JINC Enschede mogelijk
6
professionals uit Enschede zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Enschede

MVO afbeelding 1

Partners in Enschede

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

contact

Contact met JINC Enschede

JINC Enschede Van Oldebarneveldtstraat 119 6827 AM Arnhem T 026 79 11 301 E…