Het probleem is dat die paar meter voor veel kinderen een onoverbrugbare afstand is. Wie in armoede opgroeit, krijgt immers vaak te maken met kansenongelijkheid. Ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en mensen mist die met je meedenken en je stimuleren?

Door jongeren een kijkje in onze keuken te geven, hopen wij ze een idee te geven van waar ze zouden kunnen werken en in wat voor functie. Dat is iets wat niet iedereen van huis uit meekrijgt.

Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van het sociaal verhuurbedrijf WoonFrieslandTweet this

Projecten

In Leeuwarden en Drachten zetten we alles op alles om deze kinderen een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand op Bliksemstage of TaalTrip te sturen,  Sollicitatietrainingen laten volgen en Digitale Vaardigheden te laten ontwikkelen. En door hen op het vmbo te koppelen aan een Carrière Coach. Met NetwerkWijzer leren ze nuttige contacten leggen. Door dat alles weten ze beter wat er te koop is op de arbeidsmarkt, welk werk bij hen past en hoe ze zich aan potentiële werkgevers moeten presenteren.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks duizenden leerlingen uit Friesland kunnen bereiken zonder samenwerking met een groot aantal scholen en (medewerkers van) bedrijven. En er is altijd plek voor meer! Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Door onze praktische, doelgericht aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; bestrijden we de kansenongelijkheid die er nog altijd bestaat tussen kinderen die geboren zijn ‘aan de goede en de verkeerde kant van het spoor’. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

2.745
leerlingen uit Friesland deden in 2022 mee aan een JINC-project
59
partners maken het werk van JINC Friesland mogelijk
144
professionals uit Leeuwarden zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Friesland

mvo1 JINC

Partners in Friesland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

JINC Friesland

Contact met JINC Friesland

JINC Friesland Fonteinland 7 b 8913 CZ Leeuwarden T 058 760 01 33 E friesland@jinc.nl

JINC Friesland is actief in Leeuwarden en Drachten.