De cijfers liegen er niet om: in Almere groeit 1 op de 9 kinderen in armoede op, in Lelystad zelfs 1 op de 6.  Dit is een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt, en niet veel mensen met je meedenken en je stimuleren?

Projecten

JINC Flevoland zet alles op alles om deze kinderen een goede start op de arbeidsmarkt te geven. Hoe? Door jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand op TaalTrips en Bliksemstages te sturen, waardoor hun woordenschat groter wordt en ze actief kennismaken met een verscheidenheid aan beroepen. En door hen Sollicitatietrainingen te laten volgen, zodat ze meer kans maken op werk of een stageplek. Met een Carriere Coach helpen we ze de arbeidsmarkt verkennen. Ook leren we ze hoe je kunt ondernemen .

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks ruim 4.000 jongeren in Flevoland kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Dat je onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Flevoland waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we. 

4.126
leerlingen uit Flevoland deden in 2022 mee aan een JINC-project
53
partners maken het werk van JINC Flevoland mogelijk
178
vrijwilligers uit Flevoland zetten zich vorig jaar als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Flevoland

mvo1 JINC

Partners in Flevoland

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Teamfoto Flevoland

Contact met JINC Flevoland

JINC Flevoland Rentmeesterstraat 46 H-K 1315 JS Almere T 036 760 76 60 E …

JINC Flevoland is actief in Almere en Lelystad.