De cijfers liegen er niet om. Van alle Arnhemse huishoudens, zo bleek in 2018 uit cijfers van het CBS, heeft 13,6 procent een laag inkomen. Dat maakt de hoofdstad van Gelderland tot nummer vijf van Nederland als het gaat om armoede.

Leerlingen van Arnhemse scholen krijgen de komende jaren les in hoe ze moeten solliciteren, niet van hun docenten, maar van praktijkmensen van bedrijven en instellingen. Dit is zó goed.

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem

Projecten

Op de kinderen uit deze families heeft dat veel impact, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en niet veel mensen met je meedenken?

JINC Arnhem/Nijmegen komt hier tegen in het geweer. Samen met het bedrijfsleven en scholen zetten we alles op alles om de jongeren van deze stad een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Zo organiseren we Sollicitatietrainingen, waarbij vmbo’ers van professionals leren hoe ze een goede stageplek of bijbaan kunnen veroveren. Ook laten we leerlingen op Bliksemstage gaan bij bedrijven. Daardoor ontdekken ze wat er op de arbeidsmarkt te koop is en wat ze leuk vinden. In 2021 gaan we aan de slag met het project Carrière Coach.

Doe mee!

JINC zou niet jaarlijks honderden jongeren in Arnhem en Nijmegen kunnen bereiken zonder samen te werken met scholen en (medewerkers van) bedrijven. Dus geloof je dat de leerlingen van jouw school zullen groeien met JINC? Dat jouw onderneming er baat bij heeft om de werknemers van straks een steuntje in de rug te geven? Of wil jij als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een jonge generatie? Doe dan mee!

Impact

Met onze praktische, doelgerichte aanpak overbruggen we de kloof tussen arm en rijk; komen we dichterbij een Arnhem en Nijmegen waar ieder kind dezelfde kansen heeft. Dat denken we niet alleen, dat weten we!

2.473
leerlingen uit Arnhem deden in 2022 mee aan een JINC-project
53
partners maken het werk van JINC Arnhem mogelijk
126
professionals uit Arnhem zetten zich in 2022 als vrijwilliger in voor JINC

Over JINC Arnhem/Nijmegen

mvo1 JINC

Partners in Arnhem/Nijmegen

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De…

Scherm­afbeelding 2024-01-24 om 16.51.32

Contact met JINC Arnhem/Nijmegen

JINC Arnhem/Nijmegen Van Oldebarneveldtstraat 119 6827 AM Arnhem T 026 79 11 301 E…