Samen met Rabobank Amsterdam heeft JINC daarom het aanbod uitgebreid. Het idee: kinderen volgen onze reguliere projecten én ontwikkelen zichzelf op het gebied van voeding, financiën en cultuur. Op die manier helpen we ze om wereldburgers te worden, die hun weg weten te vinden op de arbeidsmarkt en de wereld daar omheen.

“Juf, juf! Dit is bitter, nee zuur, nee zoet! Ik weet eigenlijk niet wat dit is!”

Een leerling tijdens een gastles over voedingTweet dit

Hoe het werkt

Vanaf dit jaar nemen de groepen 5 tot en met 8 van negen Amsterdamse scholen deel aan de JINC-projecten TaalTripBliksemstageDigitale Vaardigheden en Plannen doe je zo!. Daarnaast ontvangen ze onderwijs op het gebied van eten, financiën en cultuur.

Een groot deel van deze gastlessen wordt verzorgd door vrijwilligers van Rabobank Amsterdam, dat samen met JINC initiatiefnemer is van het project. Werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Wessanen en Resto Van Harte leren de kinderen daarnaast alles over goede voeding, terwijl Moneyschool het lesprogramma maakt over financiële educatie. Jeugdtheater De Krakeling, het Stedelijk Museum, de Hermitage, het Van Gogh Museum, ITA, het Concertgebouw en het Nederlands Philharmonisch Orkest wijden de jonge Amsterdammers in in het culturele leven.