Ik denk echt dat de leerlingen bepaalde tips zullen meenemen naar hun nieuwe school. Hopelijk voelen ze zich nu zekerder over de overstap.
(Jorieke Rovers, Dura Vermeer)
Huiswerk maken, voor elk vak een ander lokaal en het plannen van werkstukken en proefwerken; voor veel brugklassers is de overgang van de basisschool naar de middelbare-school een spannende periode. Helaas gaat het niet altijd zonder slag of stoot. Veel leerlingen beheersen vaardigheden als het plannen en organiseren van huiswerk nog onvoldoende, met als gevolg dat ze achter kunnen raken op school.
Hoe het werkt
Plannen doe je zo! bereidt leerlingen voor op het plannen en organiseren van huiswerk. De start en de slot bijeenkomst wordt gegeven door twee trainers uit het bedrijfsleven die in hun dagelijks werk veel te maken hebben met plannen: denk aan officemanagers, secretaresses, projectleiders, en personeelsplanners. Tijdens de training leren de kinderen alles op het gebied van agendabeheer, het plannen van huiswerk, timemanagement en het belang van op tijd om hulp vragen.
-
Voor professionals
Hoe het werkt
In de eerste plaats: secretaresses en office managers die meedoen aan Plannen doe je zo! worden niet in het diepe gegooid. JINC stuurt nieuwe trainers een handleiding met het lesprogramma en een aantal tips en trucs. De eerste les wordt bovendien voorafgegaan door een briefing, waarbij de training wordt doorgesproken. Tijdens de bijeenkomst is er altijd een leraar aanwezig.Plannen doe je zo! bestaat uit een start- en een slotbijeenkomst en vier tussenliggende lessen. De trainers verzorgen uitsluitend de start- en slotbijeenkomst. Zowel kinderen uit groep 8 van de basisschool als uit de 1e klas van het vmbo kunnen het programma volgen.
Het geven van een training kost in totaal ongeveer vijf uur.
Wil jij je ervaring delen?
Lijkt het je leuk en zinvol om de edele kunst van het plannen over te dragen aan jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En wil je in een kort tijdbestek iets doen wat echt maatschappelijke betekenis heeft? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op.Log in voor alle praktische informatie
Heb je je aangemeld of ben je al een ervaren trainer? Op MijnJINC vind je onze handleiding, (her)lees alle tips en zoek relevante contactpersonen.
-
Voor scholen
Hoe het werkt
Plannen doe je zo! wordt deels gegeven door experts uit het bedrijfsleven, maar docenten leveren een belangrijke bijdrage. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het geven van les 2 tot en met 5 én staan de externe trainers bij tijdens de eerste en laatste bijeenkomst.JINC neemt daarbij het meeste voorwerk uit handen: we verstrekken een lesprogramma dat speciaal voor deze training is ontwikkeld. Zowel kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs en uit de 1e klas van het vmbo kunnen Plannen doe je zo! volgen.
Een training Plannen doe je zo! kost ongeveer zeven uur, inclusief briefing.
Laat je leerlingen leren plannen!
Lijkt het je zinvol om de leerlingen van jouw school of klas te leren hoe ze moeten plannen? En wil je daarbij gebruik maken van de kennis en ervaring van professionals? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op.Log in voor alle praktische informatie
Ben je als schoolbestuurder of docent betrokken bij Plannen doe je zo? Op MijnJINC vind je het lesmateriaal, (her)lees alle tips en zoek relevante contactpersonen.
Grote impact
Onze praktische, doelgerichte aanpak helpt! Uit onderzoek blijkt dat leerlingen na afloop van Plannen doe je zo! beter weten welke dingen je in een agenda moet schrijven en wat belangrijk is bij het maken van huiswerk. Ook maken ze minder fouten bij het noteren van opdrachten en zijn ze beter in staat in te schatten hoeveel tijd ze nodig hebben om iets te lezen.
Ben je geïnteresseerd om als professional deel te nemen aan Plannen doe je zo? Of denk je dat jouw leerlingen erbij gebaat zijn?
Plannen doe je zo! wordt aangeboden door JINC Noord en JINC Noord-Holland.
Interesse in Plannen doe je zo!
Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op.