Claire Kilinc – Knight is Senior Consultant bij Manpower en zet zich met passie in voor de projecten van JINC. Op haar 16e stopte ze met de havo, maar door te doen wat ze leuk vond, hard te werken en in zichzelf te geloven, is ze nu Senior Consultant bij Manpower. Doorzettingsvermogen is de rode draad in haar leven en met haar achtergrond wil ze graag een rolmodel zijn voor jongeren die vanuit huis minder meekrijgen. 

ManpowerGroup is sinds 2014 landelijk partner van JINC. Net als JINC vindt ManpowerGroup dat kinderen de toekomst zijn en dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen. Waar je vandaan komt, mag niet uitmaken. De medewerkers van ManpowerGroup kunnen zich dankzij dit partnerschap in alle JINC steden inzetten voor projecten van JINC. Claire is dankbaar voor deze kans: “Door mijn eerste manager werd ik aangemoedigd om sollicitatietrainingen te gaan geven. Ik ben Manpower erg dankbaar. Super gaaf dat ik de gelegenheid krijg om iets te betekenen voor deze jongeren”.

Nadat Claire op de beste scholen in Australië en Singapore zat, kwam ze in Nederland op de havo terecht. Ze stond perplex van de omgangsvormen tussen leerling en docent. Er was weinig respect voor elkaar, en een groot gebrek aan normen en waarden. Juist die normen en waarden wil zij meegeven tijdens de sollicitatietrainingen: “Hoe je u zegt, een hand geeft, maar ook hoe je houding overkomt bij anderen. Daar zijn jongeren zich vaak niet eens bewust van.”

Eye-openers

Claire geeft regelmatig sollicitatietrainingen met haar klanten of organiseert een Bliksemstage bij bedrijven met wie ze samenwerkt. Dit zijn vooral bedrijven in de logistiek. Voor Claire is het een leuke en informele manier om de banden met haar klanten aan te halen of toekomstige klanten te leren kennen. Voor de leerlingen gaat er vaak een hele  nieuwe wereld open; ze leren dat er veel meer beroepen zijn dan ze dachten, ook in de logistiek. Daarnaast worden Claire en haar klanten ook keer op keer verrast door de leerlingen. Door binnen te stappen in een nieuwe omgeving worden ze een ogenblik uit hun rol gehaald.  De leerlingen die in het begin verveeld en stil zijn, omdat ze die rol gewend zijn, bloeien in de loop van de dag op. “Die kids lopen dan met een big smile weg”. Dat is vooral voor de bedrijven een eyeopener. Zij leren niet af te gaan op hun eerste indruk. En soms gebeurt het dat je zelf even niet zo goed weet wat je moet zeggen: “Mevrouw, wat wilt ú dan later worden?”.

Op donderdag 14 oktober trappen JINC en ManpowerGroup het partnership voor dit schooljaar af met een Sollicitatietraining op het Buitenhout College in Almere. Meer dan 130 leerlingen krijgen een training van medewerkers van ManpowerGroup en hun relaties.