Het was niet niks; de logistieke, planmatige én inhoudelijke uitdaging waar JINC vorig jaar voor stond. Dankzij een geweldige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en het VSBfonds konden we in één jaar in zeven nieuwe steden een vestiging openen.

Veel leerlingen komen bij het bedenken van beroepen niet verder dan kapster, professioneel voetballer of juf. Maar er is zoveel meer mogelijk, en JINC laat dat zien.

Rebecca Muller, leerkracht De Fontein in BredaTweet this

Dat betekende onder meer: werkplekken vinden voor zeven nieuwe vestigingsmangers, zeven projectmedewerkers en twee assistenten. En omdat iedereen zo snel mogelijk aan de slag wilde gaan, moesten zij goed én vlot worden ingewerkt.

Missie geslaagd

We mogen best stellen dat die missie is geslaagd. Want in de nieuwe steden Arnhem, Breda, Delft, Groningen, Leiden, Maastricht en Tilburg werden sinds de opening van de laatste vestiging in juli 2019 ruim 5.000 leerlingen bereikt. We wisten 199 bedrijven enthousiast te maken voor onze missie, waarvan er 28 partner werden. Er deden 32 scholen mee. En ruim 250 vrijwilligers trokken de stoute schoenen aan en gaven een Sollicitatietraining of begeleidden een Bliksemstage.

60443526_3084402808244096_3535140706064531456_o
Een deel van de ‘newbies’ in mei 2019, tijdens een intensieve, meerdaagse inwerksessie in Drenthe.

Wat we verder erg leuk en bijzonder vinden, is dat álle nieuwe JINC’ers van een jaar geleden nog aan boord zijn, en dat ze helemaal deel uitmaken van de club. En al zit zo’n gezellig groepsfoto al hierboven er dit jaar helaas niet in, de inmiddels-oude-rotten-in-het-vak kwamen toch even bijeen om het jubileum te vieren. Online smaakt zo’n glas champagne immers ook prima. Op naar de volgende mijlpaal!

Woon of werk je in Arhnem, Breda, Delft, Groningen, Leiden, Maastricht of Tilburg? En wil je met je bedrijf, instelling of school ook iets doen tegen kansenongelijkheid in Nederland? Kijk dan hier wat je kan doen!