We vierden de aftrap van het partnerschap afgelopen vrijdagochtend in Rotterdam, toen 8 jongeren van het Montfort College op Bliksemstage mochten bij Pathé Schouwburgplein. In drie uur tijd ontdekten de leerlingen hoeveel verschillende banen er wel bestaan voor en achter de schermen van een bioscoop.

Als Pathé vinden we dat we, naast het bieden van een ontspannen uitje, ook een maatschappelijke taak hebben in de steden.

Deirdre Steeman, operations coördinator Pathé Tweet this

De deelnemers reageerden enthousiast: ,,Ik vond het heel erg leuk dat de mensen super aardig waren”, meldde een leerling. ,,Ze waren zo aardig dat we ook drinken mochten. Het lijkt mij het leukst om de films in de computer te zetten. Bij de popcorn werken lijkt me lastig, want daar krijg je steeds trek van.”

Werknemers van de toekomst

Deirdre Steeman, operations coördinator bij Pathé, is blij dat het partnerschap tussen haar bedrijf en JINC van start is gegaan. ,,Onze bioscopen zijn te vinden in heel Nederland. Mede daarom vinden we als Pathé dat we, naast het bieden van een ontspannen uitje, ook een maatschappelijke taak hebben in de steden. Zo zijn onze medewerkers  een weerspiegeling van onze maatschappij, en we vinden het belangrijk dat kinderen, bijvoorbeeld door de stages in samenwerking met JINC, in aanraking komen met ons bedrijf, de werkzaamheden en medewerkers. Wellicht zijn deze kinderen namelijk onze werknemers van de toekomst!”