“Baas van Morgen was geweldig. Het was zo mooi dat ik niet kan geloven dat het echt is gebeurd. Ik was die dag heel gelukkig. Ik voelde me echt verwelkomd, iedereen was zo enthousiast, en ik ook. Ik denk daar nog vaak aan terug.”

Toen het zover was, voelde ik me wel zenuwachtig. Je staat toch oog in oog met de CEO.

“Ik hield altijd al van het OV, en dan vooral van die grote bussen, die kunnen uitzwenken. Daarom was ik heel blij toen mijn leraar me vertelde dat ik voor één dag de baas mocht zijn van Arriva. Toen het zover was, voelde ik me zenuwachtig. Je staat toch oog in oog met de CEO. Ik had Anne Hettinga nog nooit in het echt gezien. Maar hij was aardig, en toen werd ik weer kalmer.”

Buschauffeur

“Het onderhoud van bussen, de kantoren, alle plekken op het station van Leeuwarden, ik heb het hele bedrijf gezien.  En ik mocht met iedereen praten, ook met de chauffeurs en machinisten. Nu ik weet welke beroepen er allemaal bestaan, denk ik dat ik het liefst buschauffeur word. En anders ga ik de techniek in. Dan kan ik werken aan het onderhoud van bussen of treinen.”

“Ik zit er best over in waar ik heen moet, als ik straks klaar ben met het vmbo. Pas vanaf je 18de kun je beginnen met de opleiding die Arriva zelf heeft en ik ben nu nog maar 15. Dus voor de tussentijd moet ik iets verzinnen. Daarom bezoek ik veel open dagen. Gelukkig mag ik binnenkort ook stage lopen bij Arriva, dan kan ik nog beter uitvinden wat bij me past.”

Wil jij ook iets betekenen voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken – in Leeuwarden of elders? Lees dan hier wat je samen met je bedrijf kunt doen!