Amsterdam, 17 september – Vanochtend opende Daniël Roos, directeur JINC,  de beurs op beursplein 5 samen met de 150.000e JINC-leerling, afkomstig van basisschool Sri Laksmi in Amsterdam Zuid-Oost.

Iedere ochtend luidt een gast bij de Beurs van Berlage om 09.00 uur de gong om de beurshandel officieel te openen. Deze handeling is al door tal van prominente gasten verzorgd, zoals ministers,  beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vooraanstaande personen en organisaties. Dit maal was de eer aan JINC.

‘Veel jongeren verlaten school vroegtijdig en hebben geen idee wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt. Vaak komen ze uit wijken met hoge werkloosheidscijfers waar het opleidingsniveau laag ligt. Wij laten ze op jonge leeftijd al proeven aan verschillende beroepen: de beste manier om ze te helpen bij het maken van een keuze is om ze zelf te laten ervaren hoe het is’, aldus Daniël Roos.

Shri Laksmi School
De leerling die samen met Daniël Roos – directeur JINC –  de beursgong luidde, zit in groep 7 van de Shri Laksmi School. De Shri Laksmi School is een basisschool op Hindoeïstische grondslag in Amsterdam-Zuidoost. De Shri Laksmi School verzorgt in principe hetzelfde onderwijs en hanteert dezelfde kerndoelen als alle andere basisscholen in Nederland, met als belangrijk verschil dat er vanuit een Hindoe-levenshouding wordt gewerkt.